HomeOnze boeken33 tips voor vo-didactiek

33 tips voor vo-didactiek

Adviezen uit onderzoek en onderwijs.

Als docent in het voortgezet onderwijs wordt er steeds meer van je gevraagd. Naast je inhoudelijke vakkennis gaat het ook over de didactische kant: hoe kun je als docent je leerlingen zo goed mogelijk helpen met leren? 

33 tips voor vo-didactiek helpt zowel de beginnende als gevorderde docent die lesgeeft aan leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het bevat 33 unieke tips voor effectieve didactiek. Iedere tip start met een beknopte samenvatting van de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Vervolgens worden praktische aanwijzingen gegeven uit de onderwijspraktijk, direct inzetbaar in de les. De auteurs  vertellen hoe het leerproces in het leerlingenbrein verloopt, hoe leerlingen leren leren en wat wel en niet werkt.

Dit boek is nuttig voor iedereen die zich bezighoudt met het begeleiden van leerlingen en is te gebruiken bij zowel het vormgeven van het onderwijs, als tijdens het lesgeven. De praktische voorbeelden komen direct uit de klas, en werken daarbij op elk niveau in het vo. Goede didactiek is immers universeel. Kortom, een essentieel boek voor iedereen die leerlingen wil helpen ontwikkelen richting een leven lang leren.

Krachtig

Alle tips in het boek zijn geschreven op basis van meta-analyses of replicatie-onderzoeken. Zo hebben de tips een stevige wetenschappelijke basis.

Praktisch

De werkvormen en lestips in het boek zijn erg praktisch: ze kosten weinig tot geen voorbereiding en zijn er zo bij te pakken voor je college

On the go

Het boek is verzameling van inzichten, werkvormen en tips. Het is gemaakt om er tussendoor bij te kunnen pakken om bijvoorbeeld met één tip aan de slag te gaan.

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs