HomeOns aanbod

Ons aanbod

Curriculumontwerp, didactiek en toetsing

Wij helpen te komen tot krachtig onderwijs.

Wij zijn docenten en onderwijskundigen die met onze expertise scholen en opleidingen helpen te komen tot een krachtig curriculum, betekenisvolle toetsing en effectieve didactiek. In het vo, mbo, hbo en wo. Nationaal en internationaal.

We doen dit op basis van wetenschappelijk onderzoek en onze eigen (les)ervaring. Daarbij geloven we sterk in leren door ontwerp: als team werken aan een gedeelde taal en handelen door samen actief onderwijs te ontwikkelen, op basis van weloverwogen keuzes. Om die keuzes te maken is geen one-size-fits-all oplossing: duurzame innovatie slaagt alleen als realiteit centraal staat en mensen betrokken zijn. Om die reden bieden we ondersteuning op maat op basis van uw hulpvraag. 

Lees hieronder meer over onze diensten en werkwijze.

Waar wij voor staan

Praktijkgericht

Praktijkgericht

We hebben allemaal ruime les- en begeleidingservaring: we weten daardoor wat werkt én wat niet werkt.

Evidence-informed

Evidence-informed

We handelen vanuit wetenschappelijke kennis en eigen ervaring, niet vanuit een hype of horen zeggen.

Maatwerk

Maatwerk

Ieder team en lespraktijk is anders: we kijken graag samen op welke manier we daar bij op kunnen aansluiten.

 

Denken in mogelijkheden

Denken in mogelijkheden

We denken in kansen en mogelijkheden, zijn positief kritisch, enthousiast en helpen anderen om dit ook zo te zien.

 

Wie wij zijn

Wessel Peeters
Oprichter, leraar en onderwijskundige
Michiel Lucassen
Oprichter en leraar
Linda Litjens
Leraar, onderwijskundige en ontwerper

Wat wij doen

We bieden ondersteuning bij verschillende onderwerpen en op verschillende manieren. Zo kunnen we bijvoorbeeld critical friend zijn bij de ontwikkeling van nieuw toetsprogramma, trainingen verzorgen over formatief handelen of leerstrategieën, begeleiden bij visie-ontwikkeling of het formuleren van leeruitkomsten of projectleider zijn bij een gehele curriculumherziening, van visie t/m didactiek.

Onze expertise is het bieden van innovatietrajecten waarbij we gezamenlijk inzetten op een impactvolle en duurzame verandering. Samen met jou kijken we graag wat de wensen zijn, hoe de dagelijkse praktijk er uit ziet en op welke manier we aan jullie ambitie kunnen werken: een verbinding tussen onderzoek en praktijk. We maken graag kennis om te kijken wat we kunnen betekenen.

We ondersteunen bij het vormgeven van innovatietrajecten waarbij we gezamenlijk inzetten op een impactvolle en duurzame verandering. Zo bieden we ondersteuning bij het (her)ontwerpen van een curriculum, het implementeren van formatief handelen of het werken didactische expertise. Dit door zowel stappen te zetten met het gehele teams als daarbinnen diepgaande expertise te ontwikkelen middels een expergroep. Zo werken we stap voor stap toe naar een waardevolle innovatie.

We bieden praktijkgerichte trainingen om docenten hun kennis te wetenschappelijke en onderwijskundige kennis verrijken en praktische inzichten, werkvormen en lestips te geven. Zo bieden we trainingen over formatief handelen, leerstrategieën, didactisch coachen en motivatie. Dit door de trainingen zo vorm te geven dat we goed aansluiten bij de praktijk en de training goed op elkaar aan te laten sluiten en tussentijds opdrachten mee te geven, zodat de reeks van bijeenkomsten één geheel vormt.

We verzorgen keynotes op zowel grote conferenties als kleinschalige bijeenkomsten. Dit kan zijn als inspirerende kick-off of als inhoudelijke aanvulling bij een leerzame dag. In onze keynotes geven we nieuwe wetenschappelijke kennis en praktische voorbeelden. Op die manier geven onze keynotes nieuwe inzichten én leer je meteen wat je er mee kan in je onderwijs. Daarbij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de bestaande ontwikkelingen van uw school of opleiding.

Een leergang van 1 jaar, waarin je alles leert wat je nodig hebt om van les-gever te veranderen in onderwijsontwerper. Om hier invulling aan te geven ga je aan de slag in vier periode’s aan de slag met leerdoelen en leeruitkomsten, betekenisvolle toetsing, formatief handelen en diep en motiverend leren. Ook ga je aan de slag met blended leren en veranderkunde. Geschikt voor het VO, MBO, HBO en WO.

Meer weten? Bekijk hier de leergang van 2024 – 2025.

Onze expertise

Onze expertise is het inhoudelijk en veranderkundig ondersteunen bij vraagstukken rondom visie, curriculumontwerp, didactiek en toetsing.

Hieronder vind je onze meer specifieke aandachtsgebieden.
Neem contact op voor de mogelijkheden.

Enkele praktijkvoorbeelden

Hieronder een kleine selectie praktijkvoorbeelden van
onze werkzaamheden bij meer dan 200 scholen en opleidingen.

Tweedaagse curriculumontwerp

We ondersteunen de opleiding Journalistiek van de Hogeschool Utrecht bij het doorontwikkelen van het curriculum. Onderdeel hiervan is een tweedaagse voor het schrijven van leeruitkomsten.

Studiedag werken met leerdoelen

We ondersteunen Niftarlake, een vo-school in Maarssen, bij het werken vanuit leerdoelen. Onderdeel hiervan is een studiedag waarbij de verschillende vakgroepen stilstaan bij hun ambities

Keynote programmatisch toetsen

Tijdens de Toets2Daagse van het versnellingsplan (SURF) verzorgen we een keynote over hoe je programmatisch toetsen praktisch kunt inrichten op basis van onderzoek en onze ervaring.

 

Leergang motiverend lesgeven

Voor de Academie Organisatie en Ontwikkeling van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen hebben we voor een groep docenten een reeks van 6 bijeenkomsten over motivatie.

Onderwijsontwikkeling in suriname

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname ondersteunen we het land bij de doorontwikkeling van het curriculum en het didactische professionaliseren van de leraren. Lees hier meer over ons werk in Suriname.

Contact

We streven er naar je bericht binnen 48 uur te beantwoorden.

Wil je contact over een innovatietraject, training of keynote? Wil je graag informatie over onze leergang curriculumontwerp? Wil wil je graag op een andere manier met ons samenwerken? Of heb je een vraag over wat anders? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Heb je liever directer contact? Bel of mail ons dan. We reageren zo snel mogelijk.

Wessel Peeters
06 194 02 982

Michiel Lucassen
06 193 37 715

info@vernieuwenderwijs.nl

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs