HomeOnderwijsontwikkeling Suriname

Onderwijsontwikkeling Suriname

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van Suriname ondersteunen we 2022 – 2025 het land bij de doorontwikkeling van het curriculum en het didactische professionaliseren van de leraren. Meer specifiek begeleiden we het formuleren nieuwe landelijke eindtermen van het Algemeen Vormend Onderwijs (Havo en Vwo) en het verscherpen van de kwalificatiedossiers van het Mbo (E, O en DS). Daarnaast ondersteunen we bij het verstevigen van docenten hun didactisch tact.

Onze ondersteuning bieden we op basis van een  op maat gemaakt leergang curriculumontwerp, waarbij we een kerngroep van leraren begeleiden middels online bijeenkomsten, video’s, werkopdrachten en door regelmatig aanwezig te zijn. Deze groep is hoofdverantwoordelijkheid voor het herschrijven van de doelen en is ook betrokken zijn bij professionaliseren van collega’s.

We werken bij dit alles samen met instanties als Centrum voor nascholing Suriname (Cenasu), de inspectie en de curriculumcommissie, om zo tot een breed gedragen en kwalitatief goed curriculum te komen waarbij leraren in staat zijn dit goed uit te voeren.

Hieronder staan enkele korte blogs ter impressie van onze werkzaamheden.

IMG_8522
Top foto
IMG_4944
IMG_4446
Suriname-bijeenkomst-9
IMG_2445
IMG_2301
IMG_2286
Suriname-bijeenkomst-2
Suriname-bijeenkomst-1

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs