Blog 4 – Kennismaken, leren en uitwisselen

De afgelopen dagen hebben we, naast onze processtappen met de deelnemers, kennis gemaakt met verschillende organen rondom ons proces. Zo hebben we diverse schooldirecteuren geïnformeerd over het proces, met inspectie gezeten, met de twee directeuren onderwijs (vo en mbo) gesproken en met de onderdirecteur onderwijs gezeten.

De doelen van deze gesprekken zijn enerzijds het informeren over de stappen die we zetten en anderzijds zelf veel meer leren over de context waarbinnen we dat doen.

Tegelijkertijd krijgen we door alle gesprekken en bezoeken ook steeds meer zicht op de complexe vraagstukken waar het onderwijs in Suriname mee te maken heeft. Zo is er een groot tekort aan materialen, variërend van microscopen, tot tafels en stoelen. We hopen inhoudelijke goede stappen te kunnen zetten, maar zien daarbij dus ook dat veel randvoorwaarden niet altijd aanwezig zijn.

Op naar de volgende dagen, waarin we vooral met de deelnemers weer waardevolle stappen hopen te zetten.

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs