Blog 3 – De grote ideeën van het vakgebied

Daar zijn we dan, in Paramaribo! Eindelijk konden we hands-on met de docenten aan de slag met het doorontwikkelen van het landelijke curriculum. We hebben deze week dat we aanwezig zijn drie bijeenkomsten met de groep. In deze drie bijeenkomsten werken we toe naar de grote ideeën van de verschillende vakgebieden, die we vervolgens gaan verscherpen middels essentiële vragen. Zo komen we tot een kapstop voor de verschillende leerdoelen die we de komenden maanden gaan schrijven.

Naast de bijeenkomsten met de docenten, hebben we verschillende overleggen met andere betrokkenen staan. Zo gaan we in overleg met de directeuren onderwijs Vo en Mbo, de inspectie, lerarenopleiders en curriculumcommissie. Dit alles om mensen goed mee te nemen in het ontwikkelproces en de verschillende ontwikkelingen in het onderwijs zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

Ook hebben we alle deelnemers een exemplaar van ons boek Curriculumontwerp in een notendop kunnen overhandigen, waar we mogelijk een Surinaamse versie van gaan maken.

We kijken uit naar de rest van de week, waarin we gelukkig ook wat tijd hebben om dit prachtige land te verkennen. Op naar de rest van de week!

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs