HomeVisieKitVisiekit – Downloads

Visiekit – Downloads

VisieKit - Downloads

Formuleer stap voor stap jullie visie op onderwijs.

VisieKit is een prikkelend en praktisch kaartspel om samen met je collega’s uit de vakgroep of je teamleden te werken aan jullie visie op onderwijs en leren. Doorloop verschillende fasen en denk na over het doel van jullie onderwijs, het leren van studenten of leerlingen, welke ontwerpprincipes hierbij passen en de tijd en plaats van leren. Zo formuleren jullie samen een sterke visie én werken jullie een gezamenlijke taal.

Wil je meer weten over de achtergrond van de vier curriculum ideologieën, en begrijpen hoe het spel is opgebouwd? Kijk dan de video hiernaast.

Het canvas

Op het canvas komen alle kaarten bij elkaar. Hier bouw je dus echt samen aan de visie. Klik op het canvas om dit te downloaden. Tip: Print het op A3, dan passen de kaarten netjes.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de VisieKit
De VisieKit is gemaakt voor docenten, onderwijskundigen, teamleiders, managers, ondersteuners en andere onderwijsprofessionals die bezig zijn met het (vorm)geven van onderwijs.

 

Wat is er nodig om de VisieKit te spelen?

De VisieKit, enkele open-minded collega’s, 3 uur,
een handige ruimte (bv. lokaal) en een geprint canvas.

Kun je de VisieKit vaker gebruiken?

Zeker! De toolkit is er voor gemaakt om er bij te pakken als wilt stilstaan bij jullie visie op onderwijs en leren. Het enige wat je steeds nieuw nodig hebt, is een geprint canvas. Download deze bovenaan deze pagina.

 

Wat is een spelleider?

Eén iemand wordt spelleider. Hij of zij zit de sessie voor, stelt kritische vragen, etc. Dit kan ook één van de spelers zijn.

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs