Gratis stock-foto’s: zo maak je mooiere presentaties

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, en als (moderne) docent is het dan ook belangrijk dat je genoeg goede beelden hebt. In opdrachten, presentaties en video’s komen veel beelden voor, maar waar haal je deze vandaan? Natuurlijk kun je op Google Afbeeldingen zoeken, maar vaak valt het daar tegen, óf mag je de afbeeldingen eigenlijk niet gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal goede bronnen als het gaat om gratis afbeeldingen, waarvan we de beste op een rijtje hebben gezet.

1. Unsplash

unsplashVoor Vernieuwenderwijs maken wij vaak gebruik van foto’s van Unsplash. Op deze site kunnen mensen zelf foto’s uploaden, die vervolgens gratis te gebruiken zijn. Ook als je de foto’s commercieel wilt gebruiken is dat mogelijk, waarbij er geen toestemming nodig is van de makers. De foto’s zijn altijd van hoge resolutie, en zijn daardoor in veel situaties goed bruikbaar.

2. Gratisography

gratisographyDeze site is afhankelijk van maar 1 fotograaf, maar dat is dan ook een hele productieve. Er zijn verschillende categorieën waardoor je snel een foto hebt gevonden die past bij wat je nodig hebt.

3. Pexels

pexelsPexels indexeert verschillende sites met hoogwaardige gratis foto’s, waaronder de bovenste twee. Wat erg handig is aan Pexels is de app: hierdoor kun je vanuit elke locatie snel een foto vinden die je kunt gebruiken.

4. New Old Stock

new old stockDeze site biedt niet zo veel foto’s, maar het aanbod is wel erg interessant. New Old Stock heeft, zoals de naam doet vermoeden, allemaal oude foto’s uit het archief gehaald en in hoge resolutie op internet gezet. Wil je dus een ouderwetse foto gebruiken? Dan is New Old Stock een goede site.

5. Flaticon 

flaticonIcoontjes nodig? Dankzij deze gratis website kun je eenvoudig een set iconen samenstellen waarmee je opdrachten en presentaties kunt verduidelijken. De pictogrammen kunnen in goede kwaliteit gedownload worden, en velen vallen onder vrij gebruik. Erg handig dus!

Met deze websites kun je dus eenvoudig zelf hoge kwaliteit foto’s vinden en gebruiken. Zo maak je het voor de leerlingen weer een stuk interessanter! Natuurlijk kun je deze sites ook gebruiken mét leerlingen, zo kun je ze ook meteen iets leren over de Creative Commons.

Op zoek naar meer bronnen? Hier is een lijst met maar liefst 100 sites: https://www.whoishostingthis.com/resources/free-stock-images/

 

image_pdfDownload artikel

One thought on “Gratis stock-foto’s: zo maak je mooiere presentaties

  1. Heel fijn dit, dank. ik probeer ook intern wat antwoorden te krijgen op de vraag of onze (HBO) instelling hier afspraken over heeft gemaakt met bepaalde stock-foto bronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs