Werken bij Vernieuwenderwijs: hoe is dat?

Veel mensen kennen inmiddels Vernieuwenderwijs. Door de website, de nieuwsbrief, social media en natuurlijk ook omdat we op scholen komen. Maar wat doe je nu als je bij Vernieuwenderwijs werkt? In dit artikel een kijkje in de keuken, waarbij Linda en Leon samen in gesprek zijn over het werk bij Vernieuwenderwijs.

Wat typeert werken bij Vernieuwenderwijs?

Linda: Afwisseling! Zowel je geografische locatie, de mensen met wie je werkt, het onderwerp waarin je je verdiept en de rol die je hebt, verschilt van dag tot dag. Soms ben je bezig met het schrijven van artikelen, dan sta je een keynote te geven voor een school en even later adviseer en spar je met een clubje docenten en teamleiders van een hogeschool over de aanpak van hun curriculumontwikkeling. Die afwisseling zorgt ervoor dat ik me geen seconde hoef te vervelen en ik voldoende uitgedaagd word. 

Leon: De variatie die het werk te bieden heeft. Er staat, bijna, elke keer weer een nieuwe en leuke uitdaging klaar. Je komt op ontzettend bijzondere plekken en hebt contact met veel inspirerende en gepassioneerde mensen. Het vereist aardig wat flexibiliteit, maar dit zorgt er ook voor dat je scherp blijft. Je leert hierdoor ontzettend veel en je blijft groeien en ontwikkelen. 

Wat voor soort opdracht vind jij het leukst? En waarom? 

Linda: Moeilijk kiezen, maar ik vind het heel leuk om een school of opleiding van a tot z te begeleiden in een verandertraject. Je leert de opleiding en de mensen in die opdracht echt kennen en je denkt daarbij mee over zowel didactiek, curriculumontwerp als veranderkunde. Door in de breedte betrokken te zijn, heb ik het idee het meeste van waarde te kunnen zijn.

Een voorbeeld van zo’n opdracht is een hbo-opleiding waarbij we ondersteunen in de ontwikkeling van een nieuw curriculum. We dragen bij aan professionalisering op het gebied van didactiek voor het gehele team en begeleiden een expertgroep van docenten in curriculumontwerp. Ik heb deze week nog een tweedaagse met hen gehad om (de visie op) het nieuwe toetsprogramma op te zetten. Super tof!

Leon: Voor mij is het juist de variatie op dit moment wat het werk geweldig maakt. Mezelf constant blijven uitdagen en uit mijn comfortzone treden zorgt voor de groei waarnaar ik opzoek was. Wellicht dat ik op een later moment, nadat ik mijn werkzaamheden nog vaker heb uitgevoerd, een heldere keuze kan maken. Soms resoneert een workshop bijvoorbeeld enorm erg met een groep en zie je dat je ze echt aan het denken hebt gezet. Anderzijds heb je soms wat langere trajecten waar veel meer stappen haalbaar zijn en ben je enorm van toegevoegde waarde op een ander vlak.

Hoe ontwikkel jij je binnen Vernieuwenderwijs? 

Linda: Doordat we een klein team zijn, hebben we korte lijntjes en leer ik veel van mijn collega’s. Ook vraagt de aard van het werk om veel te blijven lezen en onderzoeken. Maar waar ik me het meest door ontwikkel, is de ruimte die ik binnen Vernieuwenderwijs krijg om nieuwe dingen uit te proberen. Een podcast opnemen? Sure! Een keynote geven op een congres? Oké dan. Een boek schrijven? Let’s go. Gewoon doen is wel een beetje het motto hier. 

Leon: Binnen zo’n vier maanden heb ik het idee dat ik mezelf meer heb kunnen ontwikkelen dan in 7 jaar tijd in mijn vorige functie. Wellicht dat ik dit enigszins romantiseer, maar zo ervaar ik het op dit moment wel. Je bent omringt door prettige collega’s die heel veel kennis van zaken hebben. Je kunt met elkaar sparren, lachen en elkaar helpen groeien.

Daarnaast plaats je jezelf in omgevingen waar je moet presteren en hierdoor leer je gewoon heel erg veel. Van de bijeenkomsten die stroef lopen – dat ga je nu eenmaal ook meemaken – zit de grootste groeicurve. Er is ruimte voor fouten en daardoor is er ook ruimte om het bespreekbaar te maken en te groeien.


Meer over wat we doen en hoe we werken

Meer weten over wat we doen? Op onze dienstenpagina kun je lezen over wat we doen, op onze werkwijze pagina kun je voorbeelden lezen over onze werkzaamheden en tot slot kun je op deze pagina meer lezen over onze missie, visie en kernwaarden.

Wil jij ook met scholen bouwen aan krachtig onderwijs binnen een kleine dynamische organisatie? Dan horen we graag van jou! 

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs