Blockchain in onderwijs – Wat is het?

Dit is het eerste deel van de serie “Blockchain in onderwijs”. In de komende posts gaan we in op wat de blockchain is, hoe de blockchain werkt en waarvoor we de blockchain in kunnen zetten in het onderwijs.

In deze video gaan we in op wat de blockchain is.

Blockchain in onderwijs

BlockChainDe afgelopen weken is blockchain vaak in het nieuws geweest. In de Hype Cycle van het onderwijs 2017 wordt de Blockchain in Education genoemd als een trend die on the rise is.
De blockchain is een nieuwe manier van informatie opslaan waarbij de blockchain de informatie kan verifiëren zonder een centrale organisatie. Doordat informatie als een geschakelde keten gedistribueerd opgeslagen wordt, is deze informatie haast onmogelijk te manipuleren of vervalsen. Dit geeft allerlei nieuwe mogelijkheden die we ons nog niet allemaal kunnen voorstellen.

Blockchain in Education Event

BCinEd2017
5 september 2017 vindt de conferentie Blockchain-in-Education plaats. Deze conferentie zal inzicht geven over onderwijs in de hyperconnected toekomst, nieuwe gedistribueerde leeromgevingen en beter betrouwbare en beveiligde leerlingdata.
Schrijf gratis in.

Werking en toepassingen

In deel 2 en deel 3 zal dieper in gegaan worden op de techniek achter de blockchain en de mogelijke toepassingen voor het onderwijs.

 

[vc_row][vc_column][vc_message]Heb je ook een bijzondere ervaring of interessant idee, bijvoorbeeld een lesopzet, onderzoek, boek of tool, of wil je graag een opiniestuk plaatsen? Maak dan hier je eigen account aan, waarmee je zelf artikelen kan plaatsen en beheren![/vc_message][/vc_column][/vc_row]

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs