Virtual Reality: Neem je leerlingen mee op reis!

We schreven al eerder over Virtual Reality, wat toch wel gezien wordt als de belofte van 2016. Hoewel het al een hele geschiedenis heeft lijkt het er op dat er dit jaar toch een doorbraak plaats gaat vinden. Er zijn nu grote bedrijven als Facebook, Samsung en HTC bezig met Virtual Reality, maar het grote succes is misschien vooral te danken aan de Google Cardboard. Voor een paar euro te koop biedt dit een heleboel mogelijkheden voor in de klas. Hieronder een aantal voorbeelden:

Google Expeditions

Nog in de testfase, maar zeker interessant: Google Expeditions. Als docent kun je leerlingen meenemen op reis naar verschillende delen van de wereld, maar ook naar de ruimte. Denk aan een rondleiding bij Machu Pichu, waarna de klas weer door gaat naar Wiskunde in lokaal 16. Je kunt je als docent al aanmelden voor een proef-versie, maar het kan even duren voordat je er mee aan de slag kan. Toch erg interessant!

Update 04/09/2017: Inmiddels is Google Expeditions vrij verkrijgbaar!

Google Streetview

Iets minder spannend, maar zeker leuk is Google Streetview gebruiken voor VR. In de app op Android zit de functie om streetview te bekijken door middel van cardboard. Hierdoor waan je jezelf echt in de straat, en kun je ondertussen alle functies gebruiken om de straat te bekijken. Helaas alleen voor android!

Cardboard Camera

Zelf beelden maken voor je cardboard? Gebruik de ‘Cardboard Camera‘ app van Google. Hiermee kun je eenvoudig beelden maken die te gebruiken zijn in een virtual reality omgeving. Het leuke is dat er ook geluid opgenomen wordt, zodat je het gevoel hebt echt in een moment te zitten. Een mooie app dus om leerlingen te laten ervaren hoe het maken van beelden voor virtual reality werkt. Helaas ook alleen voor Android.

New York Times VR

Niet alleen Google is bezig met het ontwerpen van materiaal voor de cardboard (en andere VR-brillen). New York Times is een van de vele andere bedrijven die er ook mee bezig zijn. Door middel van het project NYT VR maken ze prachtige documentaires die bekeken kunnen worden door de bril. Zo wordt een les engels ineens een stuk levendiger! Ze proberen maandelijks nieuw materiaal uit te brengen en het is helemaal gratis. Voor zowel Android als iOS geschikt!

Orbulus

Het mooie aan VR is, net zoals video en audio, dat iedereen het kan maken. Maar waar vind je dan interessante en goede beelden? De app ‘Orbulus‘ biedt daar mogelijkheden toe. Er zijn verschillende ‘Orbs’ waar je als kijker helemaal op in kunt gaan. Een echte ervaring die je zeker een keer gedaan moet hebben met je klas! Te gebruiken voor zowel Android als iOS.

Zo, daar kun je als docent direct mee aan de slag! Virtual Reality biedt veel interessante mogelijkheden in de klas, en het is dan ook interessant om te kijken waar het naar toe gaat. Zelf nog leuke tips? Laat het dan vooral weten!

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs