Organiseer je productiviteit en samenwerking met Toby

Op zoek naar lesmateriaal kom je vast regelmatig handige filmpjes, artikelen, online opdrachten etc. tegen; je hebt al snel veel tabbladen open staan. Ook zal je als docent regelmatig notities maken, een agenda gebruiken en een to-do list bijhouden. Soms is het daarbij ook fijn om dingen te kunnen delen of samen te doen met collega’s, je vakgroep etc. Een handige manier om dit alles op één plek te organiseren is Toby: Een gratis te gebruiken platform wat gericht is op productiviteit en samenwerken.

Toby

Toby presenteert zichzelf als ‘better than bookmarks’. Het is een website waar je links en notities kan bewaren, sorteren, van tags kan voorzien en kan delen met personen, teams of een hele organisatie. Door je materiaal te delen kun je er ook samen aan werken. Dit alles ziet er verzorgd uit en werkt intuïtief: Het toevoegen van links/notities is erg makkelijk en middels drag-en-drop kun je het makkelijk sorteren. Een erg fijn platform om bijvoorbeeld je eigen werk te organiseren, lesmateriaal te delen of samen aan een project te werken. Het doet denken aan een soort Trello voor je links.

Productiviteit

Toby kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Zo kun je het platform gebruiken om je eigen werk handiger te organiseren. Dit door bijvoorbeeld veel gebruikte links bij elkaar te zetten, nog te lezen artikelen te plaatsen (zie voorbeeld hierboven) of notities te plaatsen over bepaalde onderwerpen. Uiteraard zijn hiervoor veel losse apps, zoals Swipes en Evernote, maar het krachtige aan Toby is dat alles op één plek staat: In ‘My Collections’. Op die manier kan het als start van je dag of werkmoment dienen.

Samenwerken

De kracht van Toby komt echter vooral naar voren als je links en notities gaat delen met collega’s en op die manier samenwerkt. Het platform biedt namelijk de mogelijkheid om teams en organisaties aan te maken, waarbinnen je dan categorieën kan maken en links en notities kan plaatsen. Vervolgens kun je personen aan teams of de gehele organisatie toevoegen (of alles delen via een link). Een voorbeeld hiervan is dat je als organisatie ‘Vakgroep Mens en Maatschappij’ aanmaakt, en vervolgens als teams ‘Maatschappijleer’ en ‘Maatschappijkunde’ aanmaakt. Vervolgens kun je binnen de teams relevant materiaal delen. Een ander voorbeeld is dat je de organisatie ‘School X’ aanmaakt en vervolgens als teams ‘Mens en Maatschappij’, ‘Wiskunde’ etc. aanmaakt. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om projectteams aan te maken. Het platform biedt veel mogelijkheden om op een handige manier met elkaar samen te werken.

Handige functies

Het platform heeft een aantal erg handige functies. Eén van de meest handige functies is wellicht ‘Save Session’. Door op deze knop (Chrome) te drukken sluit je browser in één keer alle tabbladen en slaat deze op in een nieuwe categorie (voorzien van datum en tijd) binnen ‘My Collections’. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld werkt aan een artikel, project, etc. en tussendoor je browser voor wat anders nodig hebt of als je bijvoorbeeld tijdens een les graag snel enkele websites er bij pakt.

Een andere handige functie is dat Toby automatisch je open tabbladen ziet. Op die manier kun je deze links makkelijk vanaf de zijkant naar een categorie slepen, om deze zo te bewaren. Daarbij is het ook erg prettig dat je de titel van de link kan bewerken en deze ook kan voorzien van een korte omschrijving; op die manier weet kun je snel zien waar de link naar toe verwijst. Ook erg handig is dat je categorieën van tags kan voorzien, waardoor je door op een tag te drukken alle collecties krijgt die daaronder vallen. Dit is erg handig op het moment dat je een groot aantal categorieën hebt. Tot slot heeft Toby ook een zoekfunctie, waardoor je dingen makkelijk kan terug vinden.

Het platform is gratis, makkelijk te gebruiken en biedt wat mogelijkheden die online nog maar weinig te vinden zijn. Een mooi platform wat op alle browsers te gebruiken is en zeker de moeite waard is om eens te bekijken!

[icon color=”#444444″ size=”20px” target=”_blank” name=”awesome-link”] Link naar Toby

image_pdfDownload artikel

4 thoughts on “Organiseer je productiviteit en samenwerking met Toby

    1. Nee, het werkt ook op Firefox, Opera etc., het is gewoon een website. Voordeel van Chrome is dat het automatisch opent als je een nieuw tabblad opent en dat je de sessie kan opslaan (Save Session), omdat Chrome met add-ons werkt. Daarom presenteert het zich als Chrome platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs