Prompt engineering – Barend legt uit

In het onderwijs krijgen we regelmatig te maken met lastige concepten, nieuwe ideeën of uitdagende technieken. Denk aan blended learning, smartphones in de klas of kunstmatige intelligentie: dingen waar je als docent flink het hoofd over kan breken. In de animatieserie ‘Barend legt uit’ legt auteur Barend Last daarom lastige dingen, simpel uit. Dit keer: Prompt engineering.

Prompt engineering

Generatieve AI-tools, zoals ChatGPT en Copilot, worden steeds vaker gebruikt. Maar om er het meeste uit te halen, is het nodig om de juiste vraag te stellen. Daarbij komt het zogenoemde ‘prompt engineering’ om de hoek kijken. Prompt engineering betreft dus het formuleren van de beste vraag voor zo’n generatieve AI-tool.

Dat klinkt ingewikkeld, maar in essentie is prompt engineering geen hogere wiskunde. In werkelijkheid is het precies dat, want de onderliggende technieken van dit soort tools werken vaak op basis van statistiek en kansberekening. Voor meer uitleg over hoe dit precies werkt, bekijk de vorige Barend Legt Uit video over ChatGPT.

Terug naar prompt engineering: de interactie die wij aangaan met onze digitale apparaten, zal de komende jaren steeds meer plaatsvinden op basis van gesproken en geschreven taal. En dus is het helder kunnen communiceren een van de belangrijkste vaardigheden om het maximale uit AI te halen. Daarom staat de nieuwe video van Barend Legt Uit volledig in het teken van prompt engineering.

Totstandkoming

De serie ‘Barend Legt Uit’ is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Barend Last, Boom Uitgevers Amsterdam en Vernieuwenderwijs. De animatie is gemaakt door Ilona Steege.

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs