3 Boeken voor in de herfstvakantie (2019)

Het is bijna herfstvakantie! De komende twee weken hebben verschillende delen van het land even tijd om uit te rusten en zich voor te bereiden op de volgende periode. De uitgelezen kans voor een goed boek dus! In dit artikel 3 leestips.

12 Bouwstenen voor effectieve didactiek

Er is de afgelopen jaren steeds meer duidelijk geworden over wat werkt als het op leren aan komt. Door verschillende onderzoeken en praktische toetsing in de klas kun je zo tot een mooi overzicht komen, en dat is precies wat de schrijvers van dit boek hebben gedaan. In 12 Bouwstenen komen alle onderdelen langs die te maken hebben met het onthouden, begrijpen en toepassen van nieuwe kennis, waarbij gekeken wordt naar wat het meest effectief is. Hoewel alles gebaseerd is op onderzoek is het vooral een praktijkboek: de bouwstenen zijn zo geschreven dat ze praktisch te gebruiken zijn. Daarnaast is er nog een mooi platform met lesvoorbeelden van verschillende docenten die dit toepassen in verschillende vakgebieden. Een aanrader dus!

Meer info & Bestellen

 

Het onderwijsvragenboek

In het onderwijs is er veel vastgelegd, maar ook veel is door docenten, scholen en besturen zelf in te vullen. Daarbij lijkt er vaak een goede reden te zijn waarom dingen op een bepaalde manier gebeuren, maar is dat wel zo? Door kritische vragen te stellen ontdek je zo dat heel veel regels en procedures gegroeid zijn, zonder soms een duidelijke reden. In het Onderwijsvragenboek proberen de schrijvers daarmee te achterhalen waarom het onderwijs in Nederland is zoals het is. Interessant, vooral omdat het vragen zijn die je eigenlijk altijd moet blijven stellen. Want waarom doen we de dingen die we doen? En waartoe doen we dat?

Meer info & Bestellen

 

Psychologie in de klas

Een uitgebreide en mooie aanvulling op de ‘evidence-based’ boeken die de laatste jaren verschijnen. De schrijvers kijken vanuit de psychologie naar het leerproces en de werking van het menselijke brein. Want wat gebeurt er eigenlijk als je leert? Waardoor raak je gemotiveerd, en waardoor haak je juist af? Deze inzichten helpen je als docent om beter te begrijpen wat er bij een leerling gebeurt in het hoofd op het moment dat je in de klas aan de slag gaat.

Diepgaand en tegelijkertijd goed leesbaar en praktisch te gebruiken. De ondertitel ‘wat iedere leraar moet weten’ past dan ook zeker!

Meer info & Bestellen

 

Op zoek naar meer leestips? Bekijk dan eens onze boekenplank, waar we alle boeken rondom onderwijs hebben geplaatst die volgens ons zeker de moeite waard zijn om te lezen: https://vernieuwenderwijs.nl/onderwijsboeken/.

Met deze drie boeken heb je in de herfstvakantie ieder geval genoeg te doen. Zelf nog tips? Wat lees jij in de vakantie? Laat het weten via twitter, Facebook of een reactie hieronder.

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs