VideoNot.es: aantekeningen maken bij YouTube video’s

Een instructievideo kijken heeft enkele voordelen: je kunt de video pauzeren, terugspoelen of juist vooruit spoelen als je iets al begrijpt en het schept de mogelijkheid tot het concept flipping the classroom. Het is daarbij wel belangrijk dat je leerlingen leert om instructievideo’s te kijken. Zo is het aan te raden dat leerlingen aantekeningen maken bij de video’s, zodat zij alles beter onthouden en ook eventuele vragen kunnen parkeren voor de daarop volgende les (iets wat leerlingen vaak erg belangrijk vinden). Bij dit alles kan één tool erg handig zijn: VideoNote.es!

UPDATE 2-6-2019: zowel de site als de Chrome add-on worden helaas niet meer ondersteunt (geüpdatet). 

VideoNote.es

Met deze website kun je live aantekeningen maken bij een YouTube video. Bij deze aantekeningen komt automatisch het tijdstip van de video te staan, waardoor je met een druk op de knop weer terug kunt springen naar dat moment in de video. Om dit te doen ga je naar de website, maak je een account aan (met Google) en vervolgens kun je meteen aan de slag. Links kun je een video zoeken of selecteren, rechts kun je aantekeningen maken. Deze kun je vervolgens opslaan en delen.

videonote.es

Google Drive

VideoNote.es werkt met Google Drive. Zodra je je account aan je Drive koppelt worden alle aantekeningen automatisch opgeslagen in de VideoNote.es map. Concreet gaat dit om een type bestand dat je met behulp van de website weer kunt openen, waarbij zowel de video als aantekeningen worden geladen. Het handige is dat je het bestand zoals ieder bestand in de Drive makkelijk kunt delen: heeft iedereen via de link toegang tot jouw video en aantekeningen.

videonot.es google drive

Evernote

Ook werkt VideoNote.es met Evernote en kun je dus je notes ook daarin opslaan. In dat geval wordt niet het bestand opgeslagen maar de daadwerkelijke aantekeningen, voorzien van een link naar de website (waar vervolgens de video en aantekeningen weer worden geladen).

Toepassingen

Deze handige gratis website kun volgens ons op verschillende manieren handig worden gebruikt. Zo kunnen je leerlingen het gebruiken om aantekeningen te maken (flipping, leren voor toets) en vragen te stellen, die kunnen ze deze vervolgens delen met jou zodat jij weet waar ze tegenaan lopen (en leerlingen kunnen hun vragen kwijt, wat ze erg belangrijk vinden).

Daarnaast kun je het natuurlijk ook prima andersom gebruiken: zet als docenten aantekeningen bij een video, zodat leerlingen de video bekijken en tegelijkertijd jouw aantekeningen erbij lezen.

Het mag duidelijk zijn dat deze simpele, gratis website erg handig is voor zowel je leerlingen al jou als docent.

image_pdfDownload artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs