Werk productief met Swipes en Evernote

Productief werken is nooit verkeerd, zeker niet in het onderwijs. Er gebeuren vaak veel verschillende dingen en je werk eigenlijk nooit helemaal klaar. Al die verschillende dingen wil je vaak graag goed vastleggen en vervolgens komen daar soms acties uit voort die je graag zo snel mogelijk neemt. Bekende voorbeelden zijn een gesprek met een leerling die hulp blijkt nodig te hebben of een vakgroepoverleg waar enkele taken worden verdeeld. Twee apps die goed kunnen helpen bij dit alles zijn Evernote en Swipes, vooral als combinatie!

Evernote

Evernote is de meest gedownloade notitie-eapp voor zowel Android als IOS en is ook als website beschikbaar (waarbij alles uiteraard met elkaar synchroniseert). Dit platform geeft je de mogelijkheid om snel en overzichtelijk notities te maken, incl. bijlagen, links, tabellen etc. Deze notities kun je groeperen onder verschillende zelfgemaakte stapels die je weer in zelfgemaakte notitieboeken kunt zetten. Op deze manier is het een erg overzichtelijk geheel.Een erg handig plat form voor al je aantekeningen van bijvoorbeeld oudergesprekken, gesprekken met leerlingen, presentaties en vergaderingen – die je ook makkelijk kunt delen. Naast stapels en notitieboeken is er ook de mogelijkheid om tags toe te voegen: labels waardoor je makkelijk dingen kunt herkennen en terugvinden door bijvoorbeeld de zoekfunctie te gebruiken. Deze tag functie is echter ook handig om een handige reden: je kunt daardoor Evernote laten samenwerken met het platform Swipes!

Swipes

Swipes is gratis een to-do app en website. Je maakt een account (via Google of Facebook) en kunt meteen je take toevoegen. Deze taken kun je voorzien van een alarm, subtaken, notities en tags. Vervolgens kun je de taken eventueel snoozen, zodat je er bijvoorbeeld 3 uur later, in de avond of juist de volgende ochtend aan herinnerd wordt. Een zeer prettig, makkelijk te gebruiken platform

swipesevernote

Combineren

Noties en taken staan achter niet altijd los van elkaar en dat is precies de reden dat de combinatie van deze twee zo prettig werkt. Je kunt de twee platformen namelijk met elkaar combineren. Dit doe je door bij de Swipes app (niet website!) op Settings -> Integrations -> Evernote, te drukken, in te loggen en vervolgens ‘Auto import notes with “swipes” tag’ aan te zetten in dat zelfde settings scherm. Door dit te doen komen alle Evernote notities die je van een ‘Swipes’ tag voorziet automatisch als to-do in Swipes te staan – handig!

Een video waarin alles stap-voor-stap wordt doorlopen:

Meer informatie vind je hier: http://support.swipesapp.com/hc/en-us/articles/201613202-2-Intro-to-Swipes-with-Evernote

image_pdfDownload artikel

One thought on “Werk productief met Swipes en Evernote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs