De Wijsneuzen – aflevering 1: eigenaarschap

In onze allereerste podcast ‘De Wijsneuzen’ gaan Linda en Wessel opzoek naar het antwoord op de volgende vraag: Hoe maak je leerlingen en studenten eigenaar van hun leerproces? Geen makkelijk onderwerp.

Een paar belangrijke concepten passeren de revue, zoals motivatie en metacognitie. Ook bespreken we een aantal praktische tips waarmee je het eigenaarschap van leerlingen en studenten kunt vergroten.

Veel luisterplezier!

Meer weten?

Lees dan deze artikelen:

  • Barend legt uit: eigenaarschap
    Elke docent wenst leerlingen of studenten die eigenaarschap nemen, en zelfstanding kunnen kiezen hoe zij een taak aanpakken. Maar hoe kun je het eigenaarschap van leerlingen of studenten vergroten? Check daarvoor de nieuwe video van “Barend Legt Uit”! Lees meer.
  • Eigenaarschap door gewoontevorming
    Een belangrijke voorwaarde voor eigenaarschap, is dat leerlingen ‘leren leren’, zodat zij het leren steeds zelfstandiger kunnen aanpakken. In dit stuk wil ik stilstaan bij gewoontevorming; dé manier om leerlingen zelfstandig te leren leren en eigenaarschap bij te brengen. Lees meer.
  • Zelfregulatie: waarom, wat en hoe? Over metacognitie, sturen en loslaten
    Doen we met de inzet van de verschillende interventies eigenlijk wel voldoende recht aan het stimuleren van zelfregulatie? In dit artikel wordt ingegaan op wat zelfregulatie wel én niet is en staan we stil bij wat we hieruit kunnen meenemen richting de praktijk. Lees meer.
image_pdfDownload artikel

3 thoughts on “De Wijsneuzen – aflevering 1: eigenaarschap

  1. Leuk dat jullie een podcast zijn begonnen! Ik kan deze echter alleen op Spotify vinden en niet via algemene podcast apps zoals Podcast Addict (voor Android) en Pocket Cast (voor iOS) waar alle andere podcasts die ik luister ook in staan (zodat ik alles in één lijst heb en daar ook automatisch alle updates binnen krijg). Andere podcasts, ook over onderwijs, zoals LLEARN, Kennisnet, Tjipcast, vind ik daar wel terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door diensten en producten te bieden op het gebied van visie, curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs