Teacher Tapp NL – Wat vinden leraren?

In onderwijsland staat altijd alles in beweging. Als leraar sta je hier middenin. Iedere dag beleef je weer nieuwe dingen en zul je in aanraking komen met de meest uiteenlopende zaken. Maar terwijl alles om je heen doorgaat, blijft er bij menig leraar vragen in het hoofd hangen zoals: hoe zouden andere leraren dit nou hebben aangepakt? Ben ik de enige die dit zo ervaart? Hoe gaat dit eigenlijk op andere scholen? Vanaf nu kun je als leraar antwoord krijgen op deze en vele andere vragen! 

Teacher Tapp

Hoe zouden andere leraren omgaan met… online lesgeven? Uitdagende klassen? Werkdruk? Vanuit nieuwsgierigheid hiernaar begonnen docenten Becky en Laura (Verenigd Koninkrijk) de app Teacher Tapp. Het idee is simpel: als docent krijg je iedere dag een aantal korte vragen om te beantwoorden, waardoor er een beeld ontstaat van hoe er in het onderwijs tegenaan wordt gekeken of mee om wordt gegaan.

Teacher Tapp NL

Het Expeditieteam Lerarenagenda – een onderzoeksteam dat onderzoekt hoe het adaptief vermogen in het onderwijs versterkt kan worden – is in juni 2020 gestart met Teacher Tapp NL. De app is makkelijk en gratis te downloaden voor je smartphone, via de App Store of Google Play. Via de Teacher Tapp NL krijgt iedereen die in po, vo of mbo werkt elke dag de kans drie meerkeuzevragen te beantwoorden die aansluiten bij de dagelijkse praktijk of de actualiteit. Op deze manier krijgen alle leraren een stem over onderwijs.

Wat vind jij?

Teacher Tapp NL biedt iedere dag het eerste inzicht in de antwoorden die gegeven zijn door mede-gebruikers en geeft een concrete lees-, leer- en/of kijk tip waarmee je de dagelijkse praktijk kunnen verbeteren of verdiepen. Op deze manier wil Teacher Tapp NL bijdragen aan inzicht in en kennis over onderwijs en wat er gebeurt in scholen. Door vragen te stellen en resultaten te delen, en zo te leren hoe het er echt uitziet op scholen, zodat dingen ten goede kunnen worden veranderd.

De app is een gratis en eenvoudig hulpmiddel voor professionele ontwikkeling waarmee je je lessen kunt verbeteren. Je kunt ook zien wat je docentencollega’s in het hele land denken over de belangrijkste onderwijskwesties van de dag.

De resultaten van een van de vragen van de app, opgesplitst naar sector. We kunnen de resultaten op meerdere manieren analyseren en zo verschillen tussen sectoren, maar ook leeftijd of ervaring laten zien.
De resultaten van een van de vragen van de app, opgesplitst naar sector. We kunnen de resultaten op meerdere manieren analyseren en zo verschillen tussen sectoren, maar ook leeftijd of ervaring laten zien.

Bevindingen en tips

Naast de dagelijkse vragen voor leraren publiceert Teacher Tapp NL een wekelijkse blog op de website. In deze blog worden resultaten die aansluiten bij actuele en interessante topics nader geanalyseerd en uitwerkt. Zo ontdekten we dat leraren die vaker feedback krijgen op hun werk, het afgelopen jaar minder vaak overwogen om te stoppen in het onderwijs, dat de techniek in het lokaal leraren vaak in de steek laat en dat een groot deel van de leraren eigen geld steekt in de aankoop van materialen. 

Heb je zelf een brandende vraag? Wil je een vraag graag aan een groter panel dan je directe collega’s voorleggen? Dan kun je Teacher Tapp NL gebruiken als platform door je vragen naar ons in te sturen

Resultaten van een van de vragen zoals deze dagelijks in de app te zien zijn

Aan de slag

Dus, wil jij meer zicht op wat leraren denken en ervaren en wil je ook graag je eigen ervaringen delen? Probeer dan Teacher Tapp of check eerst onze website en sociale kanalen voor meer informatie.


image_pdfDownload artikel

One thought on “Teacher Tapp NL – Wat vinden leraren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs