Doodle: plan makkelijk afspraken met ouders, collega’s en studiegenoten

Wil je met ouders, leerlingen of collega’s afspreken, dan ga je op zoek naar een moment dat iedereen schikt. Soms gebruiken scholen applicaties zoals Google agenda of een soortgelijk platform, maar vaak is het gebruikelijk om datums te mailen en uit de reacties te halen wie wanneer kan. Een ander idee is om gebruik te maken van het platform Doodle.

Tijdens het schrijven van dit artikel was Doodle gratis. Inmiddels is het betaald. We laten het originele artikel hieronder staan, omdat de inhoud voor de rest nog steeds klopt. 

Doodle

Doodle is een gratis te gebruiken platform waarmee je op een makkelijke manier kunt kijken wie wanneer beschikbaar is. Het platform heeft veel weg van datumprikker: je kiest als organisator verschillende datums en tijdenen waarop je beschikbaar bent en deelt deze opties vervolgens met iedereen waarmee je wilt afspreken. Zodra mensen het invullen kun je middels een overzichtelijk rooster zien wie wanneer beschikbaar is. Het prettige is dat je géén e-mailadressen van de ontvangers nodig hebt: het delen van de afspraak kan via een link, waarbij de personen die het invullen zelf hun naam opgeven.

Aan de slag

Je gaat naar https://doodle.com/nl/ en drukt op ‘Maak een Doodle’. Als eerste kun je een titel, locatie en notities toevoegen aan de afspraak. Vervolgens kun je kiezen welke datums en tijden je als optie wilt aanbieden. Tot slot vul je je eigen naam en e-mailadres in. Je krijgt nu een unieke link die je met mensen kunt delen. Middels deze link kunnen mensen hun naam en beschikbaarheid opgeven, wat dan voor iedereen realtime zichtbaar is in een overzichtelijk tabel of kalender. Als organisator krijg je tevens de link via je e-mailadres toegestuurd, zodat je er altijd bij kan.

Je kunt er als organisator ook voor kiezen een account aan te maken. Het voordeel hiervan is onder andere dat je de afspraak kunt wijzigen (andere locatie, extra notities etc.). Dit doe je door in het beginscherm op ‘Registreren’ te drukken. Je kunt dan met Google, Facebook of je e-maildres inloggen.

Doodle is naast webapplicatie ook als app beschikbaar, voor zowel iOS als Android.

Extra opties

Wat erg prettig is, is dat Doodle verbonden kan worden met Google agenda. Door dit te doen, komen zowel opties als definitieve afspraken in je Google agenda te staan. Op die manier weet je zeker dat je geen dubbele afspraken maakt.

Ook bied Doodle enkele handige opties bij het aanmaken van het voorstel. Door bij het selecteren van de tijd en datum op ‘Instellingen’ te drukken, krijg je wat extra mogelijkheden. Zo kun je er voor kiezen om deelnemers naast Ja en Nee ook ‘Indien nodig’ te laten invullen, een maximum aantal deelnemers zich te laten inschrijven of om enkel de organisator de reacties te laten zien.

Premium

Wil je meer dan het bovenstaande? Dan kun je een betaalde account nemen. Tegen betaling krijg je extra opties, zoals het versturen van herinneringen, het weghalen van advertenties en het creëren van een unieke url. Hieronder een overzicht.

Wat is jouw ervaring met Doodle? Of gebruik je misschien een ander, soortgelijk platform? We lezen het graag terug als reactie onder dit artikel. Happy Doodling!

image_pdfDownload artikel

7 thoughts on “Doodle: plan makkelijk afspraken met ouders, collega’s en studiegenoten

 1. Ondertussen helaas betalend. Al kan je nog wel de freeTrial Pro gebruiken. Die kost je na 30 dagen wel 5,99 per maand als je niet tijdig opzegt

  1. Hey bart, ik zie dat je info hebt ivm doodle pro. We werken al enkele weken met de niet betalende versie om bezoeken rusthuis te planen. Wat ontbreekt is de bevestiging naar de persoon die ingevuld heeft, met als gevolg veel telefoons om te vragen of ze het goe ingevuld hebben.

   Weet jij als je de proversie gebruikt, de persoon dan een bevestiging krijgt per mail van de datum en uur van de afspraak? Dit wordt niet duidelijk uitgelegd op de site van doodle.

   Mvg
   Inge

   1. ik zou dit ook graag weten, hoe de deelnemers een bevestiging kunnen krijgen, want alles zelf opvolgen en hen verwittigen is zeer tijdrovend. Weet jij ondertussen al hoe dit kan?

 2. hoe voorkom ik dat afspraken door een ander gecancelled kunnen worden. Vb : ik heb me ingeschreven op een clinic, en later bleek mijn aanwezigheid uitgevinkt en had een ander zijn naam ingevuld.

  mvg
  Saina

 3. Ik werk met de niet betalende versie sinds januari. De eerste maanden werden de afspraken die anderen in mijn agenda maakten automatisch geregistreerd. Ik zag dat er een afspraak was gemaakt en ik kreeg geen mail waarin de afspraak moet ‘ opslaan’. In die eerste maanden zagen anderen de door een ander gereserveerde tijd ook niet meer als optie staan. Dus geen dubbele afspraken.
  Super dus.
  Waarom dit ineens niet meer zo gaat weet ik niet. Nu plant iemand een afspraak, ik krijg een mail en moet de afspraak ‘ opslaan’. Dan staat deze in mijn agenda, maar anderen kunnen nog steeds op dezelfde tijd reserveren. Ik heb alle instellingen bekeken en van alles uitgeprobeerd, hou tube instructies bekeken, maar ik krijg de oude situatie niet meer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs