HowTo #5: vragenlijsten afnemen met Google Forms!

In onze HowTo posts gaan we iedere paar weken met ondersteuning van een video in op het gebruik en de didactische toepassing van een van de apps. In de video’s wordt stap-voor-stap ingegaan op de werking van de tool, waarbij er in het artikel verdere uitleg wordt gegeven over de manier waarop je de tool kunt inzetten.

In deze HowTo gaan we in op Google Forms: een gratis, makkelijk te gebruiken onderdeel van Google Drive waarmee je vragenlijsten (enquêtes) of toetsen kunt maken en afnemen. De uitslag daarvan komt automatisch in excel te staan, waardoor het snel en makkelijk te analyseren is en daarbij je toetsen zelfs automatisch kunt nakijken. Op dit alles wordt ingegaan op de onderstaande post, waarbij we in de bijbehorende video stap-voor-stap laten zien hoe je een vragen toevoegt, verstuurd en de antwoord analyseert.

Google Forms

logo-driveGoogle Forms is een onderdeel van Google Drive, een gratis opslagapplicatie van Google (vergelijkbaar met bijvoorbeeld DropBox), waarbij ingebouwde apps als Google Docs, Slides en Sheets (de Google varianten van Word, PowerPoint en Excel) zitten. Een minder bekende applicatie daarvan is Google Forms, een app waarmee je een vragenlijsten kunt maken, vormgeven en afnemen. Om hier gebruik van te maken log je met je Google Account (Gmail, Android account) in op drive.google.com  > New > More > Google Forms. Je kunt nu direct aan de slag met het bouwen van een vragenlijst!

Google Forms 1

Mogelijkheden

Je kunt veel verschillende dingen toevoegen aan je vragenlijst: titel en onderschrift (handig voor bijvoorbeeld een instructie op de eerste pagina), verschillen typen vragen (lange en korte open vragen, multiplechoice, dropdown, checkboxes etc.), video’s vanuit YouTube, afbeeldingen en zo nog enkele opties. Ook kun je sections (pagina’s) aanmaken, waarop je de verschillende onderdelen neerzet – op die manier zorg er je er voor dat het niet één lange vragenlijst wordt maar dat het netjes per blok op een volgende pagina staat. Vervolgens kun je gemakkelijk de volgorde veranderen door de verschillende onderdelen te schuiven (zelfs als de vragenlijst al is verstuurd). Ook kun je per vraag aangeven of deze verplicht moet worden ingevuld of niet. Google Forms bied dus veel mogelijkheden waardoor je een breed scala aan vragen kunt stellen en deze kunt voorzien van extra informatie.

Google Forms 2   Google Forms 5

Layout

Een goede vragenlijst ziet er goed uit. Naast het toevoegen van de verschillende onderdelen kun je vragenlijst ook vormgeven: je kunt kleuren selecteren, een algemene (bewegende) banner aan de bovenkant toevoegen etc. Dit doe je onder andere door het kleurpalet rechtsboven te selecteren. Dit alles kan afleiden, maar als je het goed vormgeeft zorgt het er wel voor dat het geheel er verzorgd en professioneel uit ziet. Tevens is het dan alle tijden mogelijk om de vragenlijst live te bekijken zoals de ontvanger het zal zien, door op preview (oogje) rechtsboven te drukken.

Google Forms 3   Google Forms 4

Versturen en uitslag

Als je eenmaal je vragenlijst af hebt kun je je vragenlijst versturen. Dit doe je door rechtsboven op ‘Send’ te drukken. Je kunt nu de vragenlijst als e-mail versturen, de link kopiëren en die delen (via je eigen mail) of de vragenlijst op bijvoorbeeld een website plaatsen – dit laatste is echter meer geavanceerd. Vervolgens kunnen mensen de vragenlijst invullen: zij hoeven géén account aan te maken. Het is dan ook aan te raden om (als je dit wilt weten) aan het begin van de vragenlijst om een naam e.d. te vragen). De uitslag kun je vervolgens zien door binnen je form-bewerkscherm op ‘responses’ te drukken. Je ziet dan per vraag de (als grafiek weergegeven) de verschillende antwoorden, wanneer het is ingevuld  Ook is er de mogelijkheid om alle antwoorden te exporteren als spreadsheet (excel), die dan automatisch in de Drive komt te staan. Dit kan erg handig zijn als je er bijvoorbeeld meer wilt doen met de data.

Google Forms als toets

Flubaroo_small_promo_440x280Het exporteren van de data geeft je ook de mogelijkheid om de antwoorden na te kijken oftewel om Google Forms als toetsvorm in te zetten. Met behulp van de spreadsheet add-on Flubaroo. Dit is een gratis plugin voor Google Sheets die je meerkeuze vragen óf open vragen (bv. door bepaalde begrippen te herkennen) kunt laten nakijken. Je kunt dan per vraag kiezen wat goed of fout is, hoeveel punten ieder antwoord oplevert etc. Ook kun je het cijfer automatisch laten berekenen, in een sheet laten zetten etc. Op deze manier wordt nakijk dus erg snel en makkelijk De plugin heeft veel verschillende opties en is continu in ontwikkeling. Zo is er sinds kort de optie om bonusvragen toe te voegen. Het onder de knie krijgen van de add-on kan even tijd kosten, maar vervolgens heb je er erg veel aan. Meer hierover in een volgende HowTo!

Extra opties

Google Forms heeft nog een paar extra opties die handig kunnen zijn. Zo kun je via settings aangeven: wat mensen te zien krijgen als de vragenlijst is ingevuld (antwoorden te herzien, antwoorden van anderen te zien en/of nog een een invullen),of iemand slechts één keer de vragenlijst mag invullen (al moeten ze dan wel inloggen) en of de vragen in willekeurige volgorde moeten worden getoond (handig bij bijvoorbeeld een toets, al wordt er dan misschien ergens middenin de toets om je naam gevraagd..).

Ook kun je hier aangeven dat dat er tijdens het invullen van de vragenlijst zichtbaar is hoever iemand al is met invullen, wat sterk is aan te raden (wat zegt nou zelf: wie wil er niet weten hoeveel vragen er nog beantwoord moeten worden?).

Je weet nu alles op aan de slag te kunnen met Google Forms! Heb je vragen? Opmerkingen? of heb je misschien nog toevoegingen? Laat gerust een reactie achter!

[vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Hulp nodig?”]Wil je meer weten over het vormgeven van online leren (afstandsonderwijs) of blended learning? Met onze kennis en ervaring hierover helpen we graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]
image_pdfDownload artikel

230 thoughts on “HowTo #5: vragenlijsten afnemen met Google Forms!

   1. Top gedaan !
    Ik stel me wel de vraag hoe iemand die géén Gmail of google account heeft een vragenlijst kan invullen. Telkens als ik het formulier open zegt deze dat het vereist is om in te loggen.
    Online ook al eens verder gekeken, maar geen oplossing voor gevonden.

    1. Dag Nick,

     Je hebt dan denk de optie daarvoor aanstaan. Om dit uit te zetten: Google Forms > Instellingen (tandwiel) > General tab > Requires sign-in: vinkje weghalen.

     Hopelijk lukt dit zo? Laat het anders gerust weten!

     1. Dank je wel Wessel. Ik had ook steeds dit probleem en dat is nu opgelost!
      groet Priscilla

     2. Hoi Wessel,

      Bij mij staat dit uit, maar toch komen mensen er niet in zonder google login, heb hiervoor wel gevraagd om email, maar ook dat staat nu uit. Ik wil eigenlijk geen nieuw form maken omdat de link al gedeeld is via externe partijen, maar zou wel heel graag willen dat mensen zonder login ook gewoon in het form kunnen. Jij enig idee wat ik nog kan doen?

      Gr. Frank

 1. Ik heb een vraag over Forms
  In een formulier heb ik de vraag gesteld: Wat is uw naam?
  de deelnemer ziet nu in het antwoordvak : Jou antwoord
  Dit laatste wil ik wijzigen in: Uw antwoord.
  Hoe doe ik dat?

 2. Als ik formulieren maak, zie ik onderaan standaard staan: ‘Deze content is niet gemaakt of goedgekeurd door Google. Misbruik rapporteren – Servicevoorwaarden – Aanvullende voorwaarden’.

  Is er iets mis? Vooral ‘niet gemaakt of goedgekeurd’ schrikt mensen wellicht af het formulier te gebruiken, omdat men zou kunnen denken dat het niet veilig is.

  1. Dag Jan,

   Dat is een standaard melding van Google. Deze melding is er, omdat Google op die manier wilt aangeven dat zij niks met de inhoudt van de vragenlijst te maken hebben: Zij bieden immers alleen een platform om de vragenlijst te maken. Ook andere platformen, zoals Surveymonkey, hebben dergelijke meldingen. Persoonlijk heb ik niet het idee dat het mensen afschrikt.

  1. Dag Anne,

   Helaas kunnen de vragen niet offline beantwoord worden. Een goede geprinte versie maken is, zover ik weet, ook niet mogelijk: daarvoor kun je uiteraard gewoon Word of Google Docs gebruiken.

   1. @ anne en wessel,

    Ik was ook op zoek naar een mogelijkheid om een lijst met vragen zonder layout te krijgen. Ik ben erachter gekomen dat wanneer je gewoon CTRL + P ingedrukt als je bij de vragen bent in Google Forms hij je doorstuurt naar een nieuwe pagina met een duidelijk overzicht met alle vragen onder elkaar.

    Succes ermee 🙂

 3. Hoi Wessel,

  ik heb een mooie vragenlijst gemaakt, nu kunnen mijn gasten deze niet invullen behalve als ze met google inloggen. Hoe kan ik dit veranderen?

  1. Goedemiddag,

   Dit heeft er zeer waarschijnlijk mee te maken dat je een Google account van en school of bedrijf gebruikt (dus bijvoorbeeld geen @gmail maar @X11.com). Als je dan een document in de Drive aanmaakt en deelt, is het automatisch zo dat ontvangers daar ook werkzaam moeten zijn. Dit kun je veranderen door: rechtermuisknop –> Delen (Share) –> hier aanpassen dat iedereen het kan inzien en/pf kan bewerken. Zo kunnen ontvangers van de vragenlijst deze nu ook invullen, zonder dat zij hoeven in te loggen (om aan te tonen dat zij werkzaam zij bij uw school of bedrijf).

   Ook kun je de optie als volgt uitzetten: Google Forms –> Opties (tandwiel rechtsboven) –> Requires sign-in uitzetten.

 4. Hoi Wessel,

  Ik heb een enquete gemaakt (9 meerkeuzevragen) en deze verzonden. Nu kan ik alleen niet alle 450 ontvangers in één keer mailen. Ik heb er nu ca. 100 gedaan en dan heb ik mijn ‘limiet’ bereikt. Kun jij zeggen wat hier gebeurd, is dit normaal of kan ik dit omzeilen 🙂

  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groeten,
  Dennis

  1. Dag Dennis,

   Door de vakantie een wat late reactie. Je zou de link kunnen opvragen en deze zelf kunnen verzenden? Op die manier hoef je het niet via Google Drive te doen en kom je niet aan het limiet.

 5. Kan een oplossing zijn. Ik ben er wel tegenaan gelopen dat de deelnemer soms een google account moet hebben. Of dat was door verzending met de drive of de link weet ik niet meer, Ik zou het even proberen.

 6. Goedenavond Wessel,

  Bij antwoordsleutel kan ik volgens mij alleen een aantal punten geven voor het goede antwoord.
  Maar is het ook mogelijk verschillende punten te geven aan de antwoorden?
  Bijv. antwoord A=1 punt, antwoord B=2 punten?

  1. Goedemorgen,

   Helaas is dat (nog) niet mogelijk bij Google Quiz. Er zijn er mensen die er naar vragen op het Google forum, maar tot op heden is deze functie er helaas dus nog niet.

 7. Als ik het formulier rechtstreeks in het mailscherm invul en verstuur komt de reactie niet binnen. Klik ik op de link en wordt het online ingevuld wel. Het is dus raadzaam om (in dit geval een uitnodiging) niet in de mail te plakken maar enkel als bijlage in te voegen. Wel jammer want nu ziet de mail er heel saai uit.

 8. Hi, Kun je ook een bepaalde trigger inbouwen zodat een nieuwe vraag tevoorschijn komt bij een bepaald cijfer. Dus bij een cijfer (NPS) van 1 t/m 6 een bepaalde nieuwe vraag en bij cijfer 9 en 10 een andere vervolgvraag?

 9. Goedemorgen,
  als ik een multiple choice heb met twee vragen, is het dan mogelijk om per selectie een andere weg te laten bewandelen?
  vraag 1: ja ik doe mee (wordt naar vraag twee gestuurd)
  vraag 2: nee ik doe niet mee (verzend formulier)

 10. Hi Wessel, hoe kan ik voorkomen dat bepaalde personen meerdere keren hetzelfde formulier gaan invullen om zo de enquete uitslag te beïnvloeden? Er wordt geen mailadres gevraagd en ook een IP-adres wordt niet opgeslagen bij mijn weten. Is er een foefje?

  Anders zou er het WC eend effect kunnen optreden.

  Graag je advies.

  1. Dag Andries,

   De enige manier om dit in te stellen is door: opties (tandwiel) > Limit to 1 response. Hier moeten gebruikers echter we voor inloggen met hun Google account. Andere écht betrouwbare manieren zijn er helaas niet. Uiteraard kun gebruikers wel om hun naam, emailadres e.d. vragen – dat helpt vaak al erg veel.

 11. Hallo,

  Bedankt voor de uitleg.
  Ik heb nog wel een vraag. Bij korte antwoorden komt bij google formulieren vaak alles toch in staafdiagrammen te staan, ik zou dit graag onder elkaar zien. Is dit mogelijk?

  Groetjes,
  Jaqueline

 12. Hallo Wessel,

  Ik zou een uitgebreide personeelsbevraging willen opstellen via een Google Form.

  De totale bevraging zou bestaan uit net geen 200 vragen.
  de helft van de vragen heeft een 4-punt schaal, de helft een 5 punt-schaal
  er zijn 2 open vragen waar de mensen vrij hun mening kunnen typen.

  Is dit haalbaar in 1 vragenlijst via Google Forms?
  Is dit dan nog steeds een gratis dienst?

  Bedankt voor de feedback.

  groetjes,
  Ellen

 13. Hallo Wessel,

  Ik heb Google Forms gebruikt voor enquetes in mijn klassen. Bij twee klassen zie ik de uitslag in de vorm van mooie cirkeldiagrammen, bij de derde krijg ik een spreadsheet te zien waar ik minder mee kan. Hoe kan ik ook daar een cirkeldiagram te zien krijgen? En hoe kan ik de uitslag delen met iemand anders?
  Alvast bedankt,

  Jaap Oosterhuis

  1. Dag Jaap,

   Kan dit zijn omdat je op ‘individueel’ hebt gedrukt als je de antwoorden bekijkt? of omdat je de antwoorden hebt geëxporteerd? Als je bij de derde klas precies dezelfde vragen stelt, dan zouden deze ook in een cirkeldiagram te zien moeten zijn.

 14. Beste Wessel,

  Weet jij of het ook mogelijk is om de resultaten te delen met anderen? En dan de “mooie” vorm met de taartdiagrammen en niet het excell-overzicht.

  1. Dag Odyle,

   Dat kan: Door van de RAI uitslag (onderaan in excel overzicht) een grafiek te maken. Ja kan die gegeven selecteren en dan een grafiek/diagram of iets dergelijks selecteren. Dan vormt zich automatisch een diagram (zoals de cirkeldiagram die er in staat).

   1. Dank je wel, Wessel.
    Het exporteren had ik al gevonden. De weergave is minder mooi dan de mooie diagrammetjes die ik zie in de online resultaten. Hoe kan ik anderen ook toegang geven om deze te bekijken?

    1. Dat zier er inderdaad mooier uit. Om dat voor elkaar te krijgen moet je de forms ‘Sharen’. Let op: Dan wordt de persoon waarmee je shared mede-eigenaar, hij of zij kan dus ook de forms bewerken.

     1. Ik zou graag de resultaten printen, en dan niet het onleesbare spreadsheet, maar de diagrammen met de bijbehorende vraag. Hoe doe ik dat?

     2. Dag Sandra,

      Excuses voor de late reactie. Je kan de diagrammen printen door in forms op ‘responses’ (reacties) te drukken, dan de drie puntjes (naast Sheets icoon) en daar ‘Print all responses’.

     3. Ik wil ook graag de resultaten met de cirkeldiagrammen opslaan op pc en/of afdrukken. maar als ik het op de beschreven manier doe, vallen er steeds stukjes tussenuit (vb vraag staat onderaan een bladzijde, dan wordt het cirkeldiagram bij die vraag niet op de volgende pagina geprint en begint volgende pagina meteen met een nieuwe vraag) . Hoe komt dat en hoe kan ik dit verhelpen.

 15. Beste Wessel,
  Ik heb mijn online enquête uitgezet met het verzoek voor 1 oktober te reageren. Nu wil ik de looptijd verlengen om meer respons te krijgen. Kan ik de datum in het formulier gewoon wijzigen zonder dat eerdere reacties verloren gaan? En blijft de link naar het formulier dan hetzelfde?

 16. Beste wessel,

  Ik heb een vragenlijst in het Engels. De buttons van Google Forms staan bij mij automatisch in het Nederlands. Indien deze geopend wordt door een buitenlandse respondent wordt dit dan in zijn ingestelde taal geopend? Of blijft dit altijd in het Nederlands?

  1. Dag Paul,

   De taal van de vragenlijst wordt automatisch aangepast aan de taal van de browser van de respondent. Dus een ontvanger leest de knoppen in de taal waarop zijn of haar browser is ingesteld.

   1. Ik lees in een reactie dat de taal van de vragenlijst automatisch wordt aangepast. De vragen blijven wel in de taal waarin de vragenlijst geschreven is, toch? Maar wordt de optie ‘anders’ dan wel vertaald?

 17. Hallo Wessel,

  Ik heb een quiz gemaakt met 60 ja/nee vragen. De vragen gaan over 4 verschillende thema’s dus zou ik graag 4 scores /15 krijgen ipv 1 score /60. Is dat mogelijk?

  1. Dag Ward,

   Op basis van je beschrijving begrijp ik niet helemaal wat je bedoelt. Als je de data (antwoorden) exporteert naar excel, dan kun je vragen clusteren en analyseren? In Forms zelf kun je per pagina vragen bundelen, ook dit levert aparte data op. Of bedoel je dat niet?

 18. Beste Wessel,
  Voor een ouderavond wil ik een formulier maken waarop ik een aantal tijden aangeef.
  Ouders kunnen dan de door hun gewenste tijd invullen. Maar hoe zorg ik ervoor dat een tijd maar één keer gekozen kan worden? Een tijd die door een ouder is gekozen, moet voor andere ouders niet meer zichtbaar zijn. Is dit mogelijk of wil ik teveel?

 19. Hallo Wessel,

  Bedankt voor je uitleg! Ik ben op zoek naar een keuzeformulier waarbij de score automatisch wordt berekend maar niet getoond, en waar dan naargelang de score een kwalitatief resultaat wordt gegeven.
  Bv. score tussen 0 en 50%, de deelnemer krijgt dan zijn score niet te zien maar wel ‘uw score is laag, dit kan beter,..’

  Weet jij of dit mogelijk is ?
  Bedankt!
  Ellen

 20. Hallo Wessel,

  Kun je ook, als je alle formulieren terug hebt gekregen, de antwoorden selecteren op basis van één antwoord? Bijvoorbeeld dat je alle antwoorden sorteert van iedereen die man is? Of iedereen die 10 jaar werkzaam is binnen een bepaald bedrijf?

  Begrijp je wat ik bedoel?

  Sara

 21. Hallo,

  Is het ook mogelijk om het link adres te veranderen? Ik verstuur de enquête per post op papier en geef aan dat mensen deze ook via internet kunnen invullen. Alleen is dit een rare link naam.

 22. Hoi Wessel,
  Kan ik ook geautomatiseerde uitslagen zendem met Google enquete aan de mensen die de vragenlijst invullen? Dus een uitslag mst algoritnen aan de hand van hun score. Of weet jij iemand die zoiets kan maken?
  Alvast hartelijk dank

 23. Beste Wessel, hoe kan ik bij het uitzetten van de vragenlijst voorkomen dat de invuller de vragenlijst kan aanpassen. Ik zie rechtsboven een button en als ik hier op klik kan ik de vragenlijst aanpassen.

  1. Dag Cyril,

   Waarschijnlijk probeer je rechtstreeks de link de delen die in de url-balk staan, terwijl je aan het bewerken bent? De juiste manier om de vragenlijst te versturen naar respondenten is door rechtsboven in op ‘Send’ te drukken en deze dan middels de mail of als link te delen. Hopelijk lukt dit zo, laat het anders gerust weten!

   1. Hoi Wessel,
    Heb je een idee of en hoe je een timer / stopwatch kan toevoegen aan een quiz via google. Het doel is dat men maximaal 45 minuten per vragenlijst krijgen. Ook is het de bedoeling dat terugkijken/klikken niet mogelijk moet zijn. Is dat te doen?
    Vriendelijk bedankt alvast,

    Mirna

    1. Dag Mirna,

     Excuses voor de late reactie.

     Wat mogelijk, is dat je een einddatum en tijd instelt; mensen kunnen dan geen reactie meer geven na dat moment. Wil je mensen dan precies 45 minuten hebben, dan deel je deze met nog 45 minuten te gaan. Het is – zover ik weet – niet mogelijk om rechtstreeks via Google Forms een timer in te laten gaan als je linkt opent.
     Wat je wel zou kunnen gebruiken, is een platform als Timify.me: https://www.youtube.com/watch?v=eim42PDqQtM. Op die manier kun je het middels een tussenstap wel voor elkaar krijgen.

     Terugkijken/klikken verwijderen is, zover ik weet, helaas niet mogelijk.

    1. Dag Colin,

     Dat is niet het geval als je de goede link deelt (dus niet de bewerklink, maar de invullink). Dit kan ook door de forms te bekijken (oogje-icoon) en dán de link in de balk te kopiëren (url eindigt op ‘viewform’)

 24. Hallo Wessel,
  Is het mogelijk om een looptijd te koppelen, zodat een enquête link na een bepaalde datum niet meer bruikbaar is?

 25. Hoi Wessel,
  Ik heb een formulier gemaakt dat in de eerste sectie een aantal onderwerpen heeft. Deze linken door naar de sectie die bij het gekozen onderwerp hoort. Als een onderdeel is ingevuld kom je weer terug in de eerste sectie waar je het volgende onderwerp kunt selecteren, daar word je weer doorgelinkt naar de bijbehorende sectie met vragen van dat onderwerp en als je klaar bent word je weer doorgezet naar de eerste sectie. Zo kan je alle onderwerpen doen. De volgorde van behandeling van de onderwerpen mag zelf bepaald worden. Als laatste onderwerp heb ik “klaar met invullen” en dan kom je op de pagina om te verzenden. Maar nu is het ook mogelijk om het formulier te verzenden zonder dat je een onderwerp invult en gewoon direct naar verzenden gaat.

  Om te voorkomen dat er een onderdeel vergeten word in te vullen vroeg ik me af of het mogelijk is om een ingevuld onderdeel door te laten strepen, te vervagen of een vinkje ervoor te laten plaatsen?

  1. Dag Wilco,

   Interessante vraag. Ik heb gedacht en gezocht, maar kan niet specifiek een oplossing vinden voor jouw vraag… Heb je al geprobeerd vragen in alle secties verplicht te maken? Ook is er nog de progress-bar (te tonen via opties (tandwiel)) – maar toont progressie aan de hand van de sectie.

  1. Dag Wilma,

   Ja, dat kan. Begrijp ik goed dat je dat juist wilt? In principe is dat namelijk standaard: als je de link opent kun je de forms invullen. Wil je dat voorkomen, dan kun je bijvoorbeeld om een e-mailadres vragen via opties (tandwiel rechts bovenin).

 26. Beste,

  Ik heb een nieuwe vragenlijst ingevuld via Google forms maar de mensen die de lijst moeten invullen moeten steeds inloggen. Ik denk niet dat dit de bedoeling hoeft te zijn vermits velen onder hen, zelfs geen gmail account hebben. Bij een vorig formulier had ik deze problemen niet.
  Ik ben nu al even bezig om te zien waar het fout loopt, maar jammer genoeg kan ik het niet vinden. Heb jij hier een verklaring voor ?

  met vriendelijke groet,
  Jos

  1. Dag Jos,

   Deze optie kun je inderdaad uitzetten. Klik bij het maken van de forms op het tandwiel (opties). Zet dan de optie ‘Requires sign-in’ uit onder algemene opties. Dit zou het probleem moeten verhelpen. Hoe dit ‘ineens’ is aangezet, weet ik niet. Mocht het problemen blijven, laat dit dan gerust weten!

   1. Het probleem is ontstaan door dat ik in het formulier een foto wou invoegen en blijkbaar wil google dan altijd een directe login om de foto op te slaan. Dus nu wil ik hierbij de volgende vraag stellen: is het uberhaupt mogelijk om een foto toe te voegen in een formulier, en hierbij bedoel ik dan een foto die ter plaatse genomen wordt.

    1. en graag ook een antwoord op het volgende : als ik de reacties van mijn bevraging wil bekijken in mijn sheet, is telkens de vooropgestelde opmaak verdwenen en lijkt alles zo “rommelig”. Bestaat er een manier om nieuwe gegevens direct aan te passen aan de opmaak van de sheet ?
     Jos

     1. Dag Jos,

      Je kunt de gegevens op twee manieren bekijken:

      1. Door op reacties te klikken in Forms zelf (dan zie je de gegevens in diagrammen óf per individu.
      2. Door deze in excel te bekijken, waarbij het inderdaad erg basis wordt weergegeven.

      Helaas is er geen optie om je gegevens anders weer te geven.

    2. Dag Jos,

     Bedoel je als maker of respondent? Respondenten kunnen een foto uploaden die zij ter plekken hebben genomen (+Vraag toevoegen -> Bestand uploaden). Hiervoor moeten gebruikers dan wel inloggen inderdaad. Als maker van de forms kan dit ook gewoon, door op het afbeelding-icoontje te drukken (onder + en ‘Tt’).

     1. Bedankt Wessel, duidelijke antwoorden waarbij ik nu op zoek moet hoe de respondent foto’s kan doorsturen zonder te moeten inloggen. 3/4 van de respondenten heeft geen gmail en kan niet inloggen. Waarschijnlijk zullen ze hun foto’s apart moeten doorsturen waarna ik ze zelf in de excel zal moeten zetten. Mocht er een andere oplossing zijn hoor ik het graag. Bedankt,
      Jos

     2. Is het dus niet mogelijk om mensen een bestand te laten uploaden, zonder dat ze ingelogd zijn? Ik vind hiervoor geen oplossing, misschien jij wel?

     3. Dag Tine,

      Dat is inderdaad helaas niet mogelijk. Een oplossing zou ik dan ook niet weten: wil je een bestand laten uploaden in forms, dan is een account nu eenmaal nodig.

 27. Kan iemand mij vertellen of het ook mogelijk is om de enquete één keer in te laten vullen zonder dat ze inloggen met een google account? Veel mensen hebben dat niet of willen dat niet…

  1. Dag Sultan,

   Dat is zeker mogelijk! Klik bij het maken van de forms op het tandwiel (opties). Zet dan de optie ‘Requires sign-in’ uit onder algemene opties. Dit zou het probleem moeten verhelpen.

  2. Beste Wessel, ik ben aan het inventariseren of Google Forms een optie is voor mijn afstudeeronderzoek. Het is de bedoeling dat enkele beoordelaars de vragenlijst meerdere keren gaan invullen. Dit zou ik kunnen doen door ze 1 vragenlijst meerdere keren te laten openen of door 1 vragenlijst te maken met meerdere secties (met steeds dezelfde vragen). In het eerste geval wil ik graag een duidelijk onderscheid tussen de verschillende ingevulde vragenlijsten. Kunnen de beoordelaars per vragenlijst zelf comments toevoegen, bv een nummer? In het 2e geval is het niet mogelijk de vragenlijst in 1 x af te maken ivm tijd. Kunnen de antwoorden tussentijds opgeslagen worden en de vragenlijst op een later tijdstip hervat worden? Alvast bedankt voor je antwoord! Mvg Marije

   1. Dag Marije, het is helaas niet mogelijk om een vragenlijst op te slaan en later opnieuw te openen. Gezien je vraag zou ik dan de zelfde lijst meerdere keren laten invullen en een open vraag toevoegen aan het einde, waarin men kan zeggen hoeveelste keer het is? Anderzijds kun je dat ook zelf zien, zolang de naam maar hetzelfde is kun je ook de versies (tijd/datum) makkelijk onderscheiden. Een vragenlijst later afmaken kan helaas niet. Hopelijk heb je hier zo wat aan?

 28. Beste Wessel, ik ben aan het inventariseren of Google Forms een mogelijkheid is voor mijn afstudeeronderzoek. Kan een respondent een comment toevoegen aan een vragenlijst? Is het mogelijk dat een respondent de vragenlijst niet in 1 keer afrondt, dus dat de antwoorden tussentijds opgeslagen worden en later worden hervat? Alvast bedankt! Mvg Marije

 29. Beste Wessel,

  Is het mogelijk om een test/quiz te laten maken op een pc beschikbaar voor medewerkers? Wij willen graag productiemedewerkers toetsen d.m.v. een test op een stand alone pc in de kantine, zonder dat we de test eerst naar een persoonlijk emailadres dienen te sturen.

  Bedankt!

 30. Goedemiddag,

  Weet u toevallig ook wanneer ik mijn enquete wil sluiten voor antwoorden of ik hier een bedankbericht kan inzetten? Ik vind het namelijk erg vervelend als mensen die eigenlijk nog graag wilde meedoen een standaard bericht te zien krijgen.

  Ik hoor dan ook graag of u hierover iets weet

  gr.
  kaylee

 31. Als ik op de knop verzenden druk en het e-mailadres invul, komt de enquete niet aan bij het e-mailadres. (ik heb dit getest door de enquete naar mezelf te sturen) Hoe is dit probleem op te lossen?

 32. Excuses, de e-mail is zojuist binnengekomen, maar bij de ongewenste e-mail terechtgekomen. Zal dit zo gaan bij alle respondenten en dus weinig response opleveren? Of kan ik ervoor zorgen dat de e-mails niet bij de ongewenste e-mail terechtkomen?

  1. Dag Vicyanty,

   Dat zou niet moeten gebeuren. Zijn de emailadressen allemaal van hetzelfde bedrijf of organisatie? Dan kan het aan het email-filter liggen. Wat je zou kunnen doen, is de link met je eigen mail versturen (bcc) aan iedereen. Dan gaat het via jouw mail ipv via Google, dat zou verschil kunnen maken.

 33. Kan je ook instellen dat je een limiet qua antwoorden op een bepaalde vraag wilt? In de vragenlijst die ik wil versturen moeten verschillende mensen een keuze maken voor een workshop waar ze heen willen, maar deze workshops hebben een limiet qua inschrijvingen. Kan ik dit bij de vragen al instellen, zodat de opties bijvoorbeeld verdwijnen wanneer het limiet is bereikt?

 34. Beste Wessel,
  Hoe kan het dat bij sommige collega’s het niet lukt om de ingevulde enquête terug te sturen? Het tandwieltje blijft draaien en verzonden wordt het niet. Van andere collega’s heb ik inmiddels wel al ingevulde enquête formulieren ontvangen.

 35. Hallo,
  Ik zou graag een vragenlijst willen versturen met daarin 4 data’s vermeld waar ouders aan kunnen geven op welke datum ze mee kunnen. Met daarbij de mogelijkheid om bv. 4 ouders op 1 dag in te delen, is deze datum dan vol moeten ze een andere dag kiezen.
  Ik kan dit nergens vinden, kan dit wel bij google forms?
  In afwachting op een reactie

 36. Ik heb een toets gemaakt via Google Forms. Nu hebben al mijn studenten de toets gemaakt, en kan ik alle antwoorden inzien. Nu zie ik bij de antwoorden alleen niet de namen van de studenten maar er staat respondent 1 t/m 21. Nu weet ik dus niet welke toets van wie is.

  Is dit probleem achteraf nog op te lossen of moet ik de studenten de toets helemaal opnieuw laten maken?

  1. Dag Brian,

   Hebben we studenten bij het maken niet hun naam of emailadres ingevuld? Als je deze vraag nergens hebt toegevoegd ben ik inderdaad bang dat je die data ook niet meer krijg 🙁

 37. Dag Wessel,
  Ik vraag me af of er ook een enquete gemaakt kan worden waarbij je niet terug kan scrollen naar eerder gegeven antwoorden?

 38. Kan ik de taal van de enquete naar Engels veranderen? Mijn vragenlijst is in het Engels, maar de knoppen onderaan zeggen ‘volgende’ of ‘vorige’. Wil dit graag in het Engels.

 39. Als respondenten een antwoord typen, dan komt in de vakken te staan: ‘Jouw antwoord’.
  Is het mogelijk om dit te veranderen naar ‘Uw antwoord’?
  En zo ja, hoe moet ik dat doen?

 40. Ha Wessel, is het mogelijk dat een ondervraagde direct na het invullen de uitslag kan inzien (dus niet die van anderen)?

  Groet,
  Jeroen

 41. Hey Wessel,
  Bedankt dat je nog altijd reageert op vragen in deze topic!

  Wanneer de vragen zijn ingevuld door respondenten, kan ik individueel feedback geven. Wanneer ik dit geef, krijgen de respondenten echter geen email dat er feedback is gegeven. Hoe zit dit nou? Kunnen zij nog aan de feedback komen? Alvast bedankt!

 42. Hai, Ik vraag me af hoe ik mijn account af kan schermen als ik vraag verstuur naar iemand. Als ik het verstuur naar mezelf en dan open kan ik de vraag na openen steeds bewerken. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

  1. Dag Joany,

   Als je het naar jezelf verstuurd, en je bent ingelogd, dan kun je het inderdaad bewerken. Als je het naar iemand anders verstuurd op de juiste manier, dan is dat niet het geval (rechts bovenin > klik op oogje > stuur link die dan in adresbalk staat).

 43. Wij willen gebruik maken van Google forms om een kleine taaltest af te nemen in diverse talen waaronder Arabisch. Maar ik kan nergens vinden hoe ik de tekstrichting (van rechts naar links) kan aanpassen. Als ik de taal aanpas, past hij deze voor alle taaltesten aan en dat is niet de bedoeling (er worden ook Europese talen getoetst). Weet jij hoe ik de tekstrichting kan instellen per test?

  1. Dag Sylvia,

   Helaas is de enige optie de taal anders in te stellen. Je zou de tekst als screenshot kunnen toevoegen (vanuit bijvoorbeeld Word), maar dat is uiteraard wel wat omslachtiger. Ik zie eerlijk gezegd geen andere optie 🙁

 44. Hoi Wessel, Weet je ook of het mogelijk is om een toelichtingsvakje toe te voegen zodat de respondenten toelichting kunnen geven op hun antwoord?

 45. Hoe kan ik in een enquête meerdere antwoordopties mogelijk maken voor eenzelfde vraag. Nu is slechts een van de opties mogelijk. Alvast bedankt

 46. Ik wil gebruik gaan maken van deze manier van een enquete maken. Alleen ik wil er in bouwen dat indien de invuller rol a heeft, die vragen krijgen en een invuller rol b heeft, weer andere vragen krijgt. Is dat ook mogelijk, is me niet helemaal helder na het filmpje.

 47. Beste,

  Ik heb een online tevredenheidsenquête opgemaakt voor onze organisatie. Nu zou ik graag de resultaten , weergegeven in die overzichtelijke cirkeldiagrammen, ook opslaan in vb PDF op mijn pc en/of volledig afdrukken. Wat ik ook probeer, bij het afdrukken of opslaan (weet intussen ook niet meer hoe ik dit weer kan doen) vallen er steeds stukken weg (vb een vraag staat onderaan op een pagina, maar op de volgende pagina is dan het cirkeldiagram bij die vraag verdwenen) . Hoe kan ik dit oplossen?
  Annelies

 48. Beste Wessel,

  Ik heb een enquête verstuurd via Google Forms. Nu wil ik toch nog extra informatie toevoegen aan het begin van de enquête. Kan ik het formulier nog aanpassen of is de eerder verstuurde link naar de respondenten dan niet meer juist?

  Alvast bedankt!

 49. Dag Wessel,

  Bij de instellingen heb ik niet aangevinkt dat personen in moeten loggen om de vragenlijst in te kunnen vullen, maar toch kan het formulier niet ingevuld worden zonder in te loggen. Waar kan dit probleem hem in zitten?

  1. Ik heb hetzelfde probleem. Bij instellingen staat er niets aangevinkt maar toch moeten deelnemers inloggen om in te vullen.

 50. He Wessel,

  Ik heb een vraag over de werking van Forms.

  Wanneer de link naar de vragenlijst wordt geopend via een internet explorer browser dan worden de vragen niet netjes weergegeven. De opmaak klopt in dit geval niet meer. Dit is niet het geval wanneer dezelfde link in Chrome wordt geopend.

  Ik heb het een en ander opgezocht maar geen oplossing kunnen vinden. Heb jij hier toevallig ervaring mee/een oplossing voor?

  Alvast bedankt.

  1. Dag Tom,

   Dat zou niet zo moeten zijn.. nu is het wel zo dat internet Explorer niet meer wordt geüpdatet: Microsoft gebruik tegenwoordig Edge. Wellicht komt het omdat het (dus automatisch) een oude versie is van internet Explorer? Eerlijk gezegd zou ik anders ook op Google moeten zoeken hoe het kan dat het er anders uit ziet. Persoonlijk ben ik het probleem nog niet tegen gekomen.

 51. Hi Wessel,

  Het lukt mij niet om de vragenlijst zo te maken dat de respondenten anoniem kunnen reageren. weet jij waar ik dat kan aanpassen? Vorig jaar heb ik dat wel kunnen doen??

 52. Als je dit formulier heel vaak moet invullen, is het fijn om iets toe te voegen aan de naam bij het verzenden, zodat je zelf ook makkelijk terug kan vinden wat je hebt verstuurd. Heeft iemand daar een idee/
  oplossing voor?

 53. Hallo,

  Ik organiseer een kamp waar studenten uit een aantal pakketten kunnen kiezen. Alleen nu wil ik graag voor elk pakket een limiet opstellen, andere studenten kunnen dit pakket dus ook niet meer kiezen als het vol is. Hoe doe ik dit?

  groetjess, Quinta

 54. Ik wil dat een zin op de volgende regel begint en niet achter de vorige regel doorloopt. Ook al zet ik veel spaties, dan nog sluit de laatste zin gelijk aan bij de eerste.

 55. Dag Wessel,

  2 vragen:
  Weet jij of het mogelijk is om een teller toe te voegen aan de enquête, zodat mensen weten hoe vaak de enquête al is ingevuld?

  en we hebben een vraag waar mensen aan moeten geven of ze iets wel/geen goed idee vinden èn tegelijktijdig of ze hier wel/of niet over mee willen denken. Dit is nu verwerkt in een selectieveldraster, waar mensen per rij 2 kruisjes moeten zetten. Is hier een betere oplossing voor te bedenken?

  Hartelijke groet,
  Martine

 56. Hi Wessel,
  Als ik meerdere personen binnen 1 organisatie (zelfde domeinnaam) gelijktijdig de vragenlijst stuur, komen deze in de spamfilters. Hoe kan ik dit voorkomen?
  Bedankt voor je antwoord. Inge

 57. Hoi Wessel, ik heb google forms gebruikt om voor een belangstellingsregistratie. Bij het verzenden heb ik vergeten het vinkje ‘emailadressen verzamelen’ aan te klikken:-(.
  Ik heb 5 reacties ontvangen waarvan ik niet weet van wie ze afkomstig zijn. Hoe kan ik achterhalen wie de inzenders zijn?

 58. Even 2 vragen.

  Kan je het formulier afdrukken als je klaar bent? Vanuit de invuller gezien.
  En kan degene die de lijst invult het e-mail adres zien waar de google form/drive aan gekoppeld is?

 59. Hallo Wessel,

  Bij onderdeel/vraag 1 in een formulier wil ik een korte uitleg geven zonder de mogelijkheid van antwoorden. Kan de optie ‘voer uw antwoord in’ verwijderd worden?

 60. Dag Wessel,

  Ik stuurde gisteren een mail met de link van een google forms naar enkele mensen binnen een ziekenhuis. Momenteel krijg ik meerdere mails terug dat deze vragenlijst reeds is ingevuld door een collega. Waar heb ik een fout gemaakt?

  Alvast bedankt,

  Marie

 61. Hallo Wessel,

  Als ik een vraagstelling heb met optie 1 : JA en optie 2: NEE. Kan ik dan ook een toelichting laten invullen in hetzelfde raster.

  Voorbeeld:

  Heeft u allergieën, zo ja welke?

  optie 1 JA
  optie 2 NEE

  Toelichting:

  Is dit mogelijk?

  Mvg, Dave S

 62. Beste Wessel,

  Ik had nog een vraag over het google formulieren, is het mogelijk dat wanneer er een antwoord wordt aan geklikt dat ze daarbij in dezelfde regel kunnen typen welk aantal het moet zijn. Dus eigenlijk dat ze eerst aan vinken welke van toepassing is en in dezelfde regel het juiste aantal ingevuld kan worden, wat er nodig is.

 63. Onderin staat Deze content is niet gemaakt of goedgekeurd door Google. Maar je kunt dit veranderen (zag ik op de vragenlijst van school). Weet jij toevallig hoe?

 64. Als ik de score vrijgeef en heb ingesteld dat de responder de antwoorden ziet, dan is de link “weergeven” als witte tekst niet zichtbaar op een witte achtergrond. De responders moeten eerst met de muis er naartoe zodat de witte tekst oplicht in een andere kleur. Dit heeft alles te maken met de CSS instelling, waar ik niet bij kan. Is dit op te lossen? Kleurthema wijzigen helpt ook niet.

 65. Kan ik bij een enkele vraag ook de knop ‘vorige’ weglaten zodat de vorige vraag niet meer aangepast kan worden? Of is het sowieso mogelijk om individuele vragen zo in te stellen dat een gegeven antwoord niet meer is aan te passen?

  1. Dag Stefan, helaas is die mogelijkheid er momenteel niet: je kunt alle aanpassen tot je het verzend. De optie om de ‘vorige’ knop weg te laten is veel aangevraagd bij Google, maar dus nog niet toegevoegd.

 66. Superfijn! Ik vraag me alleen af, ik heb nu een toets gemaakt voor dit jaar voor mijn leerlingen (groep 3/4, basisonderwijs). Als ik deze toets volgend jaar weer wil gebruiken voor mijn nieuwe groep, kan dat dan gewoon? Komen alle resultaten dan door elkaar of moet ik dan een (leeg) formulier dupliceren?

  1. Hoi Verona,

   Als je de data niet bij elkaar wil, dan is het meest handige om de toets te dupliceren en/of te koppelen aan een nieuw Google Sheets.

 67. Als ik het formulier gemaakt heb kan ik het dan aan iemand anders “geven” zodat hij de link of de embedded code op zijn eigen site kan zetten? En dan dat hij alleen de antwoorden krijgt en kan inzien?

  1. Hoi Jeroen,

   Twee dingen:
   – Wil je dat de persoon de antwoorden kan zien? Dan moet je het formulier delen door te kiezen voor ‘bijdragers toevoegen’
   – Wil je dat de persoon alleen de vragen kan zien? Dan kies je voor ‘versturen’.

 68. Wessel, een vraagje kan een enquête ook anonimiteit garanderen. Leerlingen maakten een enquête en forms ging om het mailadres van de enquêteerden vragen. Dat was niet de bedoeling. En geënquêteerden gingen er vanuit dat de enquêteer hun mailadres kan zien.
  Groet, Gerald

  1. Hoi Gerald,
   Als het goed is kun je dit uitzetten. In het menu waar de link gedeeld kan worden kun je hier voor kiezen.

 69. Is Google forms betrouwbaar qua privacy. Ik zie dat je alle antwoorden kan verwijderen. Dat is goed. Maar zijn alle antwoorden dan ook daadwerkelijk helemaal weg online?

 70. Ik gebruik Google Forms om een soort e-learning met toets te maken. Kan ik de vragen ook per keer laten verschijnen? Als ik nu op voorbeeldweergave klikt, zie ik alles onder elkaar staan.

 71. Vraag, ik wil forms gebruiken voor een soort quiz. Nou heb ik verschillende sections/rondes.
  Eigenlijk wil ik na iedere section een response hebben zodat ik de antwoorden kan bekijken en controleren.

  Als ik aangeef “submit form” na een section kunnen de mensen niet de hele vragenlijst afmaken en krijgen ze de optie “submit another response” de andere opties geeft wel aan dat ze door kunnen naar de volgende ronde maar krijg ik nog geen responses.

  Ik hoop dus dat er een mogelijkheid is dat de mensen halverwege wel responses kunnen doorzenden maar ook verder kunnen met de vragen.

  Gr Remco

 72. Hallo Wessel, misschien weet jij dit. Met Talk and comment kan ik geluidsvragen maken in Google forms. Als ik op het voorbeeld kijk, ziet het er precies zo uit als ik wil en wekt het ook goed. (klik op het pijltje en het geluidsfragment start). Als ik de toets mail en ik klik op de link in mijn mail, dan krijg ik bij de geluidsvraag een link waar ik op moet klikken en dan opent het geluidsfragment in een ander scherm. Daar moet ik dan naar luisteren en vervolgens weer klikken om bij de vraag te komen en het juiste antwoord in te vullen. Weet jij hoe ik dit zo kan krijgen, dat de leerling gewoon in hetzelfde scherm kan blijven? Ik hoor het graag.

 73. Fijn en duidelijk filmpje. Het is hiermee goed gelukt een vragenlijst te maken. Dus bedankt!

  Mijn vraag is als volgt: De vragenlijst die ik heb gemaakt zou ik graag willen delen met collega leerkrachten. Maar zo, dat ze de vragenlijst kunnen gebruiken voor hun eigen groep. En dat de antwoorden van hun leerlingen alleen naar hun eigen account worden gestuurd, en niet bij mij terecht komen. Hoe zou ik zo’n formulier het beste kunnen delen?

 74. Ik heb een probleem met het volgende. Ik heb een enquête gemaakt en wanneer ik deze wil delen via de verzenden knop (zowel via email als via een link) krijgt degene die de enquête in vult de mogelijkheid deze aan te passen middels het pennetje. Hoe kan ik er voor zorgen dat degene die de enquête invult deze niet kan aanpassen en dat het pennetje dus verdwijnt?

 75. Hallo,
  Ik heb een paar vragen. In het kader van mijn eindwerk/bachelorproef, dien ik een enquête af te leggen. De enquêtes moeten in 3 talen worden opgesteld namelijk, Nederlands, Frans en Engels. Is het met Google Forms mogelijk dat respondenten de taal kiezen die het beste bij hen past ?

  Nog een vraagje rond de analysering van de gegevens. Als iedereen de vragenlijst heeft ingevuld. Verwerkt Google Forms de antwoorden automatisch ? Zodat je wat tijd kan besparen daarmee ?

  Alvast bedankt!

 76. Hoi Wessel, kan ik hiermee ook een wiskunde proefwerk mee maken? Met open vragen en ze moeten ook kunnen tekenen en wiskundige tekens(€’ pi, kleiner dan teken, etc) kunnen gebruiken. Of zijn er andere programma’ s.hiervoor geschikt? Zo ja, weet je welke? Bedankt alvast.

 77. Dag Wessel,

  Ik denk dat ik ondertussen al zeker 25 tot 30 toetsen heb gemaakt in forms voor verschillende studierichtingen. Nu staat alles door elkaar. Is het ook mogelijk een mappen structuur aan te maken en daar de desbetreffende toetsen in te plaatsen?

 78. Dag Wessel
  Wegens Corona werken we deeltijds met afstandsonderwijs. Mijn probleem : gisteren een toets afgenomen en verbeterd met flubaroo. Toen zag ik bij 4 leerlingen dat het tijdstip een of meerdere uren later was en bij 1 zelfs een dag na het toetsmoment. Toevallig hadden ze ook goede punten. Ze beweren ten stelligste dat ze de toets samen met de anderen hebben gemaakt en ingediend. Kan dit ? Een van hun moeders, zelf IT’er, zou beweren dat dit mogelijk is als er veel mensen tegelijk (in dit geval een 20-tal) op Google forms zitten. Ik leer er in elk geval uit dat ik voortaan zelf een tijdslot moet zetten.
  Alvast bedankt

 79. Wessel
  Ik kan de enquête ook enkel invullen als ik inlog met mijn google account. Ik heb bij het tandwiel geen melding van requires sign in en kan dus ook geen vinkje aan of uitzetten. Kan jij mij hiermee verderhelpen?

 80. Hallo Wessel, Is het mogelijk om de respondenten te beletten om andere site’s te raadplegen tijdens het maken van een “Toets”

 81. Beste Wessel, Ik heb een vragenlijst rondgestuurd en nu zie ik dat in de antwoorden teskten komen, terwijl ik juist eigenlijk zit te springen om de bijbehorende codes, omdat ik er enkele statitische analyses mee wil doen ( bijvoorbeeld 1= nooit, dat heb ik liever 1 in de sheet, dan “nooit”). Hoe converteer ik de teksten weer naar de oorspronkelijke codes?

  1. Dag Bert,

   Zover ik weet gaat dat niet zo bij Google Forms.. wellicht kun je wel de data naar excel exporteren, de kolommen sorteren en vervolgens de met de Count functie de telling doen?

   Gr. Wessel

 82. Hey, ik vroeg me af of je Google formulier ook kan gebruiken via een ander mailadres. Ik heb wel een gmailadres maar gebruik dat nergens voor. Ik wil een invulbaar formulier creëren dat ik naar mijn klanten kan sturen (maar ik zou dan graag hun reactie op mijn zakelijke email willen ontvangen) en niet in mijn Gmail. Is dit mogelijk om te genereren? Alvast bedankt voor je reactie! Gr. Alice Kapitein

 83. Hallo,

  Is het met google forms ook mogelijk een vragenlijst zelf te maken en klaar te zetten, en deze te laten verspreiden door andere organisaties zonder dat ik zelf de e-mailadressen van de respondenten zie? (i.v.m. privacy)

  1. Beste Peter,
   Ik heb een formulier waarbij een pdf ingeleverd moet worden. Hierbij is direct inloggen bij google vereist. Kan ik dit omzeilen?

   Ik heb al vele antwoorden bekeken, maar die hebben mij helaas nog niet geholpen.

 84. beste Wessel,

  Ik heb een formulier waarbij verplicht een pdf ingeleverd moet worden. Als ik deze vraag toevoeg is inloggen voor gebruikers direct vereist. Hoe kan ik dit omzeilen? ik heb helaas geen juiste oplossing kunnen vinden in de vorige antwoorden.

 85. Wat ik een beetje mis is dat indien iemand oneens of helemaal oneens zou aanduiden er een pop-up zou mogen komen met de vraag om het toe te lichten waarom men ervaarde dat iets niet goed was. Zo kan men beter inzetten op deze dingen in de toekomst.

 86. Als ik een formulier maak dan komt er telkens een ruimte tussen de verschillende vragen. Bij jullie voorbeeld is dit niet het geval. Ik vraag me af hoe ik bij mij die ruimte tussen de vragen kan weg halen. Dus dat de vragen gewoon direct onder elkaar komen te staan.

 87. Hoe kan ik de taal bij forms instellen van Nederlands naar Engels en kan ik bij een bestaande enquete de taal wijzigen ?

 88. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de vragen maar met 1 tegelijk wordt getoond? Nu zie ik ineens alle 20 vragen onder elkaar, maar ik wil 1 vraag tonen, beantwoorden en dan naar volgende pagina waar ze pas de volgende vraag zien. Kan dat?

 89. Hoi Wessel,
  Ik heb ook een vraag, we hebben een lange vragenlijst ontwikkeld. Kunnen de deelnemers tussentijds de lijst opslaan? Zodat ze niet opnieuw hoeven te beginnen als ze even worden afgeleid door iets anders?

  Dank je wel,
  Sylvia

 90. Kan men zonder mail te versturen, enkel via de link dus, ook een google enquete laten invullen door iemand zonder google-account?
  Als dit niet kan, is microsoft forms dan een alternatief, of heb je ook daar een microsoft account voor nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vernieuwenderwijs

Als Vernieuwenderwijs helpen we scholen en opleidingen te komen tot krachtig onderwijs. Dit doen we door samenhangende hoogwaardige diensten en producten te bieden op het gebied van curriculumontwerp, toetsing en didactiek.

Nieuwsbrief

Elke week onze artikelen & interessante linkjes ontvangen?

Please wait...

Bedankt, je staat op onze mailinglijst!

Contact

Vernieuwenderwijs B.V.
Kerkenbos 1344
6546 BG Nijmegen

📞 Wessel: 06 194 02 982

📞 Michiel: 06 193 37 715

✉️ info@vernieuwenderwijs.nl

© 2024 · Vernieuwenderwijs